Marinuota vištiena (marinatas vištienai)

100 - asis mano įrašas čia skirtas lengvai mėsytei - vištienai :)
Jei neskaičiuotume marinavimo laiko (~paros) - na jau baisiai greitai ir lengvai pagaminamas patiekalas.

Reikia:
  • 600 gramų vištienos file
  • 3 kaupinų šaukštų grietinės
  • 2 kaupinų arbatinių šaukštelių garstyčių
  • 3 vidutinio dydžio česnako skiltelių
  • Pusės ne itin didelio svogūno
  • Druskos
Toliau - paprasta
Vištieną supjaustome nelabai smulkiais gabalėliais.
Svogūną - plonais pusžiedžiais.
Česnako kiekvieną skiltelę daliname pusiau ir kiekvieną puselę pjaustome mažomis riekėmis.
Į dubenį verčiame smulkintą vištą, svogūną ir česnako skilteles, dedame grietinę, garstyčias, beriame druską. Viską LABAI gerai išmaišome.
Uždengiame ir kišame į šaldytuvą, kaip jau minėjau, parai.
Kepame iki 180 laipsnių orkaitėje ~20 minučių.

Kitą kartą kepdama svogūnų nepalikčiau bliūde, o, kartu su vištiena dėliočiau ant kepimo skardos.

Ir baisiai čia jau trūko sauso balto vyno :)



2 komentarai:

  1. O kaip kepei? Folijoje? Atvirai ar sandariai? Ar kepimo inde?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atvirai, išdėliojau gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašoviau į orkaitę :)

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius