Jei neskaičiuotume marinavimo laiko (~paros) - na jau baisiai greitai ir lengvai pagaminamas patiekalas.
Reikia:
- 600 gramų vištienos file
- 3 kaupinų šaukštų grietinės
- 2 kaupinų arbatinių šaukštelių garstyčių
- 3 vidutinio dydžio česnako skiltelių
- Pusės ne itin didelio svogūno
- Druskos
Vištieną supjaustome nelabai smulkiais gabalėliais.
Svogūną - plonais pusžiedžiais.
Česnako kiekvieną skiltelę daliname pusiau ir kiekvieną puselę pjaustome mažomis riekėmis.
Į dubenį verčiame smulkintą vištą, svogūną ir česnako skilteles, dedame grietinę, garstyčias, beriame druską. Viską LABAI gerai išmaišome.
Uždengiame ir kišame į šaldytuvą, kaip jau minėjau, parai.
Kepame iki 180 laipsnių orkaitėje ~20 minučių.
Kitą kartą kepdama svogūnų nepalikčiau bliūde, o, kartu su vištiena dėliočiau ant kepimo skardos.
Ir baisiai čia jau trūko sauso balto vyno :)
O kaip kepei? Folijoje? Atvirai ar sandariai? Ar kepimo inde?
AtsakytiPanaikintiAtvirai, išdėliojau gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašoviau į orkaitę :)
AtsakytiPanaikinti