Varškės spurgytės

Paprastas ir lengvas gardėsis, kuriam retas kuris pasakys "ne" :)

 Reikia:
  • 300 gramų varškės (naudojau liesą)
  • 2 kiaušinių
  • 4 šaukštų cukraus
  • Pusės šaukšto vanilinio cukraus
  • ~10 - 12 šaukštų miltų
  • 1/3 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Riebalų virti
  • Šaukšto degtinės (tikrai ne tam, kad smagiau būtų gaminti :))
  • Iškepusias gardu apibarstyti cukraus pudra
  
Gaminame:
Varškę - gerai ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius, gerai išmaišyti.
Supilti degtinę (ji čia tam, kad kepinys negertų riebalų, o tik juose išvirtų).
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijojant sudėti į varškę ir išminkyti. Tešla turi būti nelabai lipni, kad būtų galima kočioti. Iškočiojus išspausti su formelėmis kokias nors gėlytes, širdeles ir pan. (aš pasirinkau žvaigždutes :)).
Puode arba gilioje keptuvėje užkaitiname riebalus. Dedame spurgytes į puodą ir kepame, kol abi pusės gražiai aprus (aš kaip kokius blynus varčiau). Iškeptas dėti ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų aliejus.
Galiausiai pabarstyti milteliniu cukrumi arba cukraus pudra.

Autorinės recepto teisės priklauso http://www.mamosreceptai.lt/receptai/varskes-spurgytes.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius