Kreminis plokštainis (lyg ir Surio Pyragas)

Prisipažinsiu: šaudama į orkaitę nebuvau tikra, kad viskas tikrai pavyks: masė lyg ir buvo per skysta ir dar pora minčių galvoj kirbėjo. Bet Jūs net neįsivaizduojat, kaip džiaugiausi valgydama, kad surizikavau! :) Plokštainis gavosi tiesiog nerealus!



Sunaudojau:
  • 250 gr maskarponės
  • 125 gr natūralaus jogurto
  • Indelį saldinto sutirštinto pieno
  • 4 kaupinus arbatinius šaukštelius maltos kavos (netirpios)
  • 200 ml  (puodelį) vandens jai užplikyti
  • 2 kiaušinius
  • 3 šaukštus cukraus
  • 1,5 st miltų
  • Pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Riebalų formai patepti
  • 45 gramus šokolado
  • Pora saujelių migdolų plokštelių

Miksuojame produktus...
Pirmiausia užlikome kavą:  į puodelį sudedame visus 4 šaukštelius kavos ir užpilame verdančiu vandeniu (pilame pilną puodelį). Paliekame.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į baltymus suberiame visą turimą cukrų ir plakame iki standžių putų.
Trynius dedame į gana gilų dubenį. Į juos sukrečiame maskarponės sūrį, ištriname, išmaišome. Pilame natūralų jogurtą, saldintą pieną, maišome. Greičiausiai liks gumulėlių - juos šalinsime vėliau (aš tai dariau iškarto juos pamačius, bet veltui, kadangi subėrus miltus jų vėl gana nemažai susiformavo ir teko veiksmą kartoti).
Čia jau galime išmaišyti kavą ir palikti, kad nuosėdos nusėstų į dugną. Ją šiek tiek praaušinus pilame (stengiamės, kad tirščių nuo dugno nepapultų) į pieno produktų ir kiaušinių trynių masę (pilame iš aukščiau ir vis maišydami, kad spėtų atvėsti ir nepadarytų žalos kiaušiniams).
Miltus pramaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į dubenį su visais sumaišytais produktais. Išmaišome.
Ir va DABAR traukiame blenderį ar kitą plaktuvą ir pačiu lėčiausiu režimu atsargiai plakame, kol neliks gumulėlių.
Atėjo eilė baltymams - juos suverčiame į tešlą ir atsargiai įmaišome, sukdami šaukštą vis į vieną ir tą pačią pusę.
Mūsų masė kepti paruošta.
Riebalais pateptą formą ja ir užpildome.
Šauname į iki ~165 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug valandai.
Aušiname iš lėto, neskubame traukti iš orkaitės (bet vistiek šiek tiek sukris - tai normalu).


Puošiame ir baigiame gardinti:
Pyrago iš formos neimame.
Šokoladą išlydome garų vonelėje ir šaukštu glaistome pyrago viršų. Apibarstome smulkintais migdolais.

Paliekame pyragą aušti. Po maždaug valandos jau galima valgyti - bus sutvirtėjęs, šokoladas dar sustengęs nebus, bet tai pyrago skoniui tikrai netrukdys :)

Šiaip pyragas gardus ir štai po valandos ar pus antros, ir kitą dieną, jau gerokai pastovėjęs.


2 komentarai:

  1. Toks dregnas, mano skoniui tikriausiai tobulas butu.. :) O tekstura net ne kaip surpyragio atrodo, o kokio karamelinio saldainio :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip taip :) Bet kadangi nemažą dalį sudarė "Maskarponė" tai ir prirašiau, kad lyg ir sūrio pyragas :)

    Drėgnai - gaiviai - lengvas toks jis yra :) Bet tuo pačiu ir tikrai sotus :)

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius