Reikės:
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 didesnių svogūnų
- 4 česnako skiltelių
- 2 paprikų (naudojau raudonąją ir baltąją)
- Mažo indelio konservuotų žirnelių
- Indelio konservuotų juodųjų alyvuogių be kauliukų
- Nepilnos stiklinės ryžių (Kad būtų lengviau orientuotis, apie ką kalbu: pilna yra ~230 gramų, mums reikėtų ~200)
- 1,5 stiklinės vandens
- Daržovių sultinio kubelio
- Saujos prieskoninių žalumynų (naudojau štai tokius http://www.part.lt/img/4c683678ed03a24240174767279a1436383.png )
Į keptuvę supilam aliejų ir suberiam luptus, plautus ir ne itin smulkiai kapotus svogūnus, šalia jų - luptus, plautus, patraiškytus ir smulkiai sukapotus česnakus. Kepiname vis pamaišydami.
Kai svogūnai apskrunda, tampa kiek permatomi, žodžiu - išsitroškina - beriame juostelėmis pjaustytą papriką, šaltu vandeniu perplautus žirnelius bei alyvuoges. Kepiname maišydami toliau, kol daržovės šiek tiek sukris.
Vandeniu perliejame, perplauname ryžius ir suverčiame į keptuvę ant daržovių.
Užkaitiname vandenį, jame ištirpiname sultinio kubelį. Supilame ant ryžių ir daržovių. Beriame prieskonines žoleles. GERAI išmaišome, primažiname ugnį, uždengiame ir paliekame ~20 minučių troškintis ("į pabaigą" galima vis pamaišyti, kad viršuje esantys ryžiai nusėstų į apačią, sugertų likusius drėgmės likučius ir panašiai).
Viskas, galima skanauti :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.