Baklažanai su pomidorais

Gardus šių dviejų, tarpusavyje itin derančių, daržovių "miksas" :) Netgi sakyčiau - orkaitėje ruoštas troškinukas.


Reikia:
  • 2 nedidelių baklažanų
  • Druskos
  • Aliejaus jiems kepti
  • Popierinių rankšluostėlių jiems nusausinti
  • 5 pomidorų
  • 200 ml grietinėlės
  • 100 ml vandens
  • Druskos
  • Provanso žolelių mišinio
  • Šaukšto miltų
Baklažanus nuplauname, nupjaustome galiukus ir supjaustome griežinėliais, kuriuos apibarstome druska ir paliekame 15 min pastovėti, kol "apsiverks". Tada juos nusausiname ir apkepame įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių. Iškepusius dėliojame ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.
Pomidorus nulupame (aš tai dariau paprastu bulvių skustuku. Galima gerai pomidorus nuplikyti - tada odelė nusilupa itin paprastai), supjaustome griežinėliais.
Į kepimo formą sluoksniuojame: "baklažanai - pomidorai - baklažanai - pomidorai". Taip, kol  daržovės baigsis.
Puode, ant lėtos ugnies, kaitiname grietinėlę ir vandenį, į kuriuos beriame druską ir prieskonines žoleles. Kai skystis būna "netoli virimo" (ima garuoti ir po truputį matytis kylantys burbuliukai) - beriame ten iš lėto ir nuolat maišydami - kad nesušoktų - miltus (na, man šiek tiek sušoko į gumulėlius, neišvengiau to, bet skoniui tikrai nepakenkė). Visą šią masę pilame ant sluoksniuotų daržovių. Šauname viską į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 - iai minučių.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius