Reikia:
- 2 nedidelių baklažanų
- Druskos
- Aliejaus jiems kepti
- Popierinių rankšluostėlių jiems nusausinti
- 5 pomidorų
- 200 ml grietinėlės
- 100 ml vandens
- Druskos
- Provanso žolelių mišinio
- Šaukšto miltų
Pomidorus nulupame (aš tai dariau paprastu bulvių skustuku. Galima gerai pomidorus nuplikyti - tada odelė nusilupa itin paprastai), supjaustome griežinėliais.
Į kepimo formą sluoksniuojame: "baklažanai - pomidorai - baklažanai - pomidorai". Taip, kol daržovės baigsis.
Puode, ant lėtos ugnies, kaitiname grietinėlę ir vandenį, į kuriuos beriame druską ir prieskonines žoleles. Kai skystis būna "netoli virimo" (ima garuoti ir po truputį matytis kylantys burbuliukai) - beriame ten iš lėto ir nuolat maišydami - kad nesušoktų - miltus (na, man šiek tiek sušoko į gumulėlius, neišvengiau to, bet skoniui tikrai nepakenkė). Visą šią masę pilame ant sluoksniuotų daržovių. Šauname viską į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 - iai minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.