Trinta česnakinė sriuba

...Šios kvapnios daržovės mėgėjams :)
Be to - galimybė sunaudoti, pvz., užsilikusį daržovių troškinį :))


                                                                   Ir pagrindinė sudedamoji dalis čia ir yra
  • Česnakas (kiek mažesnei nei 1,5 litro vandens ir daržovių masei sunaudojau tris itin dideles skilteles)
Tada:
  • Vanduo
  • Sultinio kubelis / -iai
  • Daržovės (čia jau pagal skonį: kalafijorai, brokoliai, bulvės, morkos, paprikos ir t.t.)
Jei sriubą gaminsite ČIA IR DABAR - pirma išsivirkite susmulkintas daržoves (vandens pilkite visai nedaug, nes, prieš beriant į ją česnaką, būtų puiku, kad sriuba būtų vos vos šilta, tad tiesiog galėsite šliūkštelėti šalto vandens ir nereikės laukti, kol troškintos daržovės atauš pačios :)).
Čia jau turime šiltą, gerokai skystą, daržovių troškinį, taip? :) Tokiu atveju, lupame česnako skilteles ir smulkiname (itin smulkiai nereikia, vistiek viską trinsime), pakaitiname smulkintą česnaką sausoje keptuvėje, kol pasklis puikus jo aromatas, ir suverčiame į daržoves. Viską sutriname  elektrine trintuve (blenderiu ir pan., jei tokio neturite - puikiai pasitarnaus ir tas įrankis, kuriuo paprastai trinate bulvių košę :)).
Trintą sriubą, bet dar šaltą, statome ant virykles, ugnis tegul būna nelabai kaitri. Ir laukiame kol suburbuliuos :) Virti nereikia - užverda ir nukelkime nuo ugnies ir skanaujame :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius