Bet kažkaip šovė į galvą jų receptas ir negalėjau neišmėginti :)
Jiems turėtumėte turėti:
- 50 gramų minkšto sviesto
- 2 -3 šaukštus cukraus
- 1 kiaušinį
- 1 kiaušinio trynį
- ~ 1,5 stiklinės miltų (pradžioj suberkite stiklinę, o vėliau matysite, kiek Jums dar trūksta)
- 1 šaukštą krakmolo
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto imbiero
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto kardamono
- 0,5 šaukšto kakavos
- 1 kiaušinio baltymo (puikiai sunaudotumėte likusį, kai panaudojote tik kiaušinio trynį :))
- 2 šaukštų cukraus
Į sviesto masę mušame kiaušinį ir kiaušinio trynį. Vėl viską gerai išsukame.
Miltus išmaišome su krakmolu, kepimo milteliais, imbieru ir kardamonu. Beriame į kiaušinių - sviesto - cukraus masę. Maišome, minkome tešlą, jei reikia - beriame dar miltų. Tešla lieka pakankamai minkšta, bet prie rankų nelimpa.
Skeliame ją per pusę. Į vieną dalį įminkome kakavą.
Formuojame sausainiukus - kiekvienam sausainiui kakavinę tešlą miksuojame su balta.
Įdėją matote nuotraukose: pasinaudojau žvaigždės formos sausainių formavimo formele. Ant miltuoto paviršiaus kočiojau tešlas, "gnybau" baltąją tešlą, dėjau ją ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tada "gnybau" kakavinę ir dėjau ant baltosios taip, kad spinduliai negultų vienas ant kito, truputį paspaudžiau, kad geriau suliptų :).
Šauname į iki 185 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių.
Jei planuojate daryti kepurėles, turėtumėte baltymą išplakti su cukrumi iki standžių putų ir iškepusius sausainius aplieti šiomis putomis ir dar 5 minutėms pašauti į orkaitę.
Kaip ir viskas :)
P.S. Jei nebūčiau dariusi baltymo kepurių - būčiau kepusi meduoliukus 15 minučių :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.