Bet kažkaip šovė į galvą jų receptas ir negalėjau neišmėginti :)
Jiems turėtumėte turėti:
- 50 gramų minkšto sviesto
- 2 -3 šaukštus cukraus
- 1 kiaušinį
- 1 kiaušinio trynį
- ~ 1,5 stiklinės miltų (pradžioj suberkite stiklinę, o vėliau matysite, kiek Jums dar trūksta)
- 1 šaukštą krakmolo
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto imbiero
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto kardamono
- 0,5 šaukšto kakavos
- 1 kiaušinio baltymo (puikiai sunaudotumėte likusį, kai panaudojote tik kiaušinio trynį :))
- 2 šaukštų cukraus
Į sviesto masę mušame kiaušinį ir kiaušinio trynį. Vėl viską gerai išsukame.
Miltus išmaišome su krakmolu, kepimo milteliais, imbieru ir kardamonu. Beriame į kiaušinių - sviesto - cukraus masę. Maišome, minkome tešlą, jei reikia - beriame dar miltų. Tešla lieka pakankamai minkšta, bet prie rankų nelimpa.
Skeliame ją per pusę. Į vieną dalį įminkome kakavą.
Formuojame sausainiukus - kiekvienam sausainiui kakavinę tešlą miksuojame su balta.

Šauname į iki 185 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių.
Jei planuojate daryti kepurėles, turėtumėte baltymą išplakti su cukrumi iki standžių putų ir iškepusius sausainius aplieti šiomis putomis ir dar 5 minutėms pašauti į orkaitę.
Kaip ir viskas :)
P.S. Jei nebūčiau dariusi baltymo kepurių - būčiau kepusi meduoliukus 15 minučių :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.