Morkų apkepas

Visada tokį apkepą gamindavau iš bulvių.
Tačiau jo skonis su morkomis tikrai mūsų nenuvylė :)


Jums reikės:
  • Morkų (kiekis priklauso nuo to, kiek žadate suvalgyti :))
  • ~ 300 gramų grietinės
  • 150 gramų tarkuoto rūkyto "Medžiotojų" sūrio (su juo skaniausia:))
  • Svogūno
  • Poros skiltelių česnako
  • Druskos
  • Pipirų
Morkas nuskutame, nuplauname ir, tiesiai į kepimo formą, kurioje kepsime, pjaustome griežinėliais.
Svogūną, jei įmanoma, sumalame kartu su česnaku. Jei tokios galimybės nėra - tiesiog smulkiai supjaustykite :).
Grietinę sumaišome su maltu svogūnu, česnaku, druska ir pipirais. Šia mase padengiame pjaustytas morkas kepimo formoje. Viską šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 45 minutėms. Joms prabėgus - morkas apibarstome tarkuotu sūriu ir kepame dar 15 minučių.

Traukiame iš orkaitės ir skanaujame !! :)

Pagaminti itin paprasta. Tik sunku ištverti tą kepimo laiką, ypač - kai namai ima neapsakomai kvepėti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius