Buroklapių sriuba

Mano gimtajame krašte ji dar vadinama "kambliukų" sriuba :)
Tiesiog tėvai davė daug šito vitaminų šaltinio ir kaip tik labai norėjosi sriubos po savaitgalio mėsų :) Taigi kurpiau kurpiau ir štai ką sukurpiau....


Produktai:
  • Burokėlių lapai su koteliais
  • 3-4 nedidelės morkos
  • Svogūnas
  • 2 daržovių sultinio kubeliai
  • Skardinė konservuotų žirnelių
  • 4-5 nedidelės bulvės
  • ~20 gramų sviesto
  • Vanduo (sriubai ir lapeliams nuplikyti)
Morkas lupame, plauname ir sutarkuojame.
Buroklapius nuplauname, kotelius nupjaustome ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Sviestą išlydome, įkaitiname keptuvėje. Čia suverčiame morkas bei smulkintus burokų lapų kotelius. Kepiname uždengtoje keptuvėje vis pamaišydami.
Svogūną nulupame, nuplauname ir susmulkiname, beriame į keptuvę, į apkepusias daržoves, išmaišome, uždengiame ir dar pakepiname maišydami, kol svogūnas taps permatomas.
Tuo metukol daržovės kepa, užkaičiame vandenį sriubai (~ pora litrų, kiek skystos jau tos sriubos Jums norėsis:)) kartu su sultinio kubeliais. Skutame bulves, plauname ir pjaustome kubeliais. Suverčiame į jau užvirusį vandenį. Kai vanduo dar kartą užverda kartu su bulvėmis jame - suverčiame kepintas daržoves. Viską verdame ~10 minučių (kol bulvės išvirs).
Tuo metu, kol bulvės ir daržovės puode kunkuliuoja, nuplautus burokų lapelius smulkiname rankomis į kiaurapuodį (kol tai darome - galime virdulyje užkaisti vandenį). Susmulkintus lapelius nuplikome verdančiu vandeniu, paliekame nusivarvėti.
Ir štai - jau metas čia suversti konservuotus žirnelius (su visu skysčiu, kuriame jie buvo marinuoti) ir plikytus lapus.
Sriubai užvirus iš naujo - paverdame dar kelias minutes ir VISKAS - galima skanauti :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius