Reikia:
- 50-70 gramų minkšto sviesto
- 3 - 4 šaukštų cukraus
- Kiaušinio
- Bent stiklinės miltų
- Pusės šaukštelio kepimo miltelių
- Šaukšto kakavos
- Šokolado, laužyto skiltelėmis (iš šio tešlos kiekio man išėjo ~8 sausainiai. Vienam sausainiui - viena plytelė).
Mušame kiaušinį. Išsukame.
Beriame stiklinę miltų. Minkome tešlą. Jei tešla tebekimba prie rankų - beriame dar ir minkome toliau, kol ji išliks minkšta, bet nebelips.
Daliname tešlą pusiau.
Į vieną dalį beriame kakavą ir ją kruopščiai įminkome.
Tiek iš vienos, tiek iš kitos tešlos gnybdami pasidarome po vienodą skaičių "blynelių" (gabaliuką tešlos sukame tarp delnų ir suplojame).
Ant vieno blynelio dedame plytelę šokolado, uždengiame kitos spalvos blyneliu ir sulipdome kraštus.
Taip pagamintus sausainiukus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir ~ 15-ai minučių šauname į orkaitę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.