Sausainiai "Šokoladiniai piršteliai"

Receptą kūriau ir kurpiau jau čia pat, prie virtuvinio stalo. O viskas gavosi labai pavykę!!
Siūlau ir Jums! :)


Ir jei mano pasiūlymą nutarėte priimti, Jums reikės:
  • 50 gramų sviesto
  • 2 nedidelių kiaušinių
  • 2 - 2,5 stiklinių miltų (naudojau rupius)
  • Pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Šaukšto maltos kavos
  • Šaukšto maltų džiūvėsėlių
  • 5 šaukštų cukraus
  • 100 gramų tamsaus šokolado
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki vientisos masės. Mušame kiaušinius, beriame maltą kavą ir viską gerai ištriname. Suberiame miltus (pradžiai siūlau pora stiklinių, o vėliau jau kiek, atrodys Jums, trūksta), džiūvėsėlius, kepimo miltelius. Maišome / minkome tešlą. Iš jos formuojame "pagaliukus" (lengviausia tai padaryti atgnybus gabalėlį tešlos sukti jį tarp delnų, po to - užlyginti galiukus, kad nebūtų smailūs), kuriuos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Skardą 10 - 15 minučių šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Iškepusius sausainius kiek praaušiname.

Šokoladą išlydome garų vonelėje ir merkiame į jį po vieną pirštelį (kai šokolado lieka vis mažiau - mums puikiai padeda šaukštelis - juo apglaistome pusę sausainio, išlyginame šokoladą ir pan.) ir dedame, geriausia, ant silikoninės lentelės (manau, puikiai tiktų ir tas pats kepimo popierius).
~ Valandai laiko įdedame į šaldytuvą ir viskas, galime ragauti!
(Šokoladui sustingus ir sausainius iš šaldytuvo išėmus, atgal į jį kišti sausainiukų nebereikia).



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius