Daržovių apkepas

Pakankamai įdomus įvairių daržovių skonių derinys :)
Gal darbo ir reikalauja ne tiek jau mažai, bet, manyčiau verta turint laiko ir mėgstant "pažaisti" virtuvėje :)


Ir tai gi, štai gi.... :) Jums reikės:
  • 2 baklažanų
  • 3 pomidorų
  • 70 ml vandens
  • Šaukšto pomidorų pastos
  • Žiupsnio maltų aitriųjų paprikų
  • 2 saldžiųjų paprikų
  • Stiklinės pieno
  • Šaukšto miltų
  • Šaukšto šviesto
  • Druskos
  • ~100 gramų sūrio
  • Aliejaus
Baklažanus nuplauname, supjaustome griežinėliais, kuriuos iš abiejų pusių apibarstome druska ir paliekame pastovėti 5-10 minučių (kol "apsiverks":)).
Tada popieriniais rankšluosčiais nuvalome ir dedame į įkaitintus keptuvėje riebalus (aliejaus nepatariu daug pilti, nes baklažanai turi savybę labai riebalus gerti). Apkepame iš abiejų pusių, išimame ant medinės lentelės nusivarvėti riebalams ir ataušti. Ataušusius griežinėlius supjaustome juostelėmis.
Pomidorus smulkiai supjaustome ir, kartu su vandeniu, pomidorų pasta ir aitriųjų paprikų milteliais, užverdame ir ant, lėtos ugnies, vis pamaišydami, verdame 10 minučių.
Tuo metu galime juostelėmis pjaustyti paprikas bei susitarkuoti sūrį.
Į kepimo formą dedame apkeptas baklažanų juosteles, kurias užpilame Jūsų pačių pagamintu pomidorų padažu.
Dabar gaminame baltąjį padažą: iš sviesto, miltų, pieno ir druskos. Aš puode išlydžiau sviestą, suverčiau miltus, pieną ir smarkiai maišiau, kol, pienui šylant, nebeliko gumulėlių ir kaitinau vis maišydama, kol jaučiau, jog ima tirštėti, nuėmiau nuo ugnies ir pyliau ant baklažanų ir pomidorų padažo.
Ant baltojo padažo dėliojame paprikų juosteles, kurias padengiame tarkuotu sūriu.

Šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-40 minučių.

Sakyčiau, turbūt, šis "daržovinis" ir visai sotus yra, kadangi vyras suvalgė "savo" porciją ir pasakė: "Užteks, ir taip vos tilpo" :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius