Sveikuoliški sausainiai

...Mintimis permečiau - "mhm, produktų namie yra. O kodėl neiškepus kažko? :)"
Tai va, iškepiau. O dabar dalinuosi ir su Jumis.


Šiems, manyčiau, pakankamai sveikiems, sausainiukams, sunaudojau:
  • 50 gramų kepinių margarino
  • Šaukštą medaus
  • 3 šaukštus cukraus
  • Kiaušinį
  • Šaukštą sezamo sėklų
  • 3 šaukštus lukštentų saulėgrąžų
  • 4 šaukštus avižinių dribsnių (nevirtų ir nebrinkytų)
  • Stiklinę (ar kiek daugiau) rupių kvietinių miltų
  • Pusę šaukštelio kepimo miltelių

Margariną, šaukštą medaus bei cukrų dubenyje ištryniau iki vientisos masės.
Į ją įmušiau kiaušinį, subėriau sezamo sėklas, saulėgrąžas, avižinius dribsnius ir viską gerai išsukau.
Bėriau miltus, pramaišytus su kepimo milteliais. Pradžioje bėriau stiklinę, o vėliau žiūrėjau - ar dar reikia jų, kad masė neliptų prie rankų ar nebe, man prireikė dar, maždaug, šaukšto. Masė turėtų būti minkšta, tačiau ne lipni.
 Sausainiukų formavimas pačiu paprasčiausiu būdu:
Gnybau po nedidelį gabalėlį tešlos, delnuose susukau jį į apvalų rutuliuką, kurį dėjau ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kai visą tešlą išskirsčiau į tokius kamuoliukus - kiekvieną jų lengvai pirštais paspaudžiau/suplojau.
Šoviau skardą į iki 190 laipsnių įkaitiną orkaitę. 10 - 15 minučių ten jiems - per akis :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius