Tai va, iškepiau. O dabar dalinuosi ir su Jumis.
Šiems, manyčiau, pakankamai sveikiems, sausainiukams, sunaudojau:
- 50 gramų kepinių margarino
- Šaukštą medaus
- 3 šaukštus cukraus
- Kiaušinį
- Šaukštą sezamo sėklų
- 3 šaukštus lukštentų saulėgrąžų
- 4 šaukštus avižinių dribsnių (nevirtų ir nebrinkytų)
- Stiklinę (ar kiek daugiau) rupių kvietinių miltų
- Pusę šaukštelio kepimo miltelių
Margariną, šaukštą medaus bei cukrų dubenyje ištryniau iki vientisos masės.
Į ją įmušiau kiaušinį, subėriau sezamo sėklas, saulėgrąžas, avižinius dribsnius ir viską gerai išsukau.
Bėriau miltus, pramaišytus su kepimo milteliais. Pradžioje bėriau stiklinę, o vėliau žiūrėjau - ar dar reikia jų, kad masė neliptų prie rankų ar nebe, man prireikė dar, maždaug, šaukšto. Masė turėtų būti minkšta, tačiau ne lipni.
Sausainiukų formavimas pačiu paprasčiausiu būdu:
Gnybau po nedidelį gabalėlį tešlos, delnuose susukau jį į apvalų rutuliuką, kurį dėjau ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kai visą tešlą išskirsčiau į tokius kamuoliukus - kiekvieną jų lengvai pirštais paspaudžiau/suplojau.
Šoviau skardą į iki 190 laipsnių įkaitiną orkaitę. 10 - 15 minučių ten jiems - per akis :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.