(Kepu, beje, nebe pirmą kartą).
Reikia:
- Bulvių (pagal norimą iškepti kiekį)
- Vandens, druskos joms virti
- Šviežio kopūsto (panašiai tiek, kiek naudosite bulvių. Na, kad būtų 50/50. Nepakenks jei jo bus ir daugiau :))
- Vandens, druskos jam virti
- ~ 5 šaukštų natūralaus jogurto
- Džiovinto rozmarino
- Druskos
- 100 gramų kietojo sūrio
Kopūstą nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais ir taip pat verdame druskuotame vandenyje (reikia maždaug 10-ies minučių, tad visa tai galima atlikti kol bulvės verda).
Nuo jų abiejų nupilame vandenis.
Į karštas bulves beriame rozmariną ir triname košę, kurią sumaišome su virtais kopūstais. Į visą šią masę dedame natūralų jogurtą, beriame druskos ir gerai išmaišome.
Dedame į kepimo formas/-ą, išlyginame ir šauname į 180 laipsnių karštumo orkaitę 20-iai minučių. Tada kaitrumą padidiname iki 200 laipsnių ir beriame tarkuotą kietąjį sūrį. Kepame dar geras 15 minučių.
Na taip, po to lieka krūva indų, o ir darbo nemažai, BET - tikrai verta, nes tikrai gardu :)
O savo Mylimam, prieš krėsdama į kepimo formą bulvių-kopūstų masę, dar įdėjau ant dugno maltos mėsytės :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.