Bulvių apkepas

Receptą "pasiskolinau" iš kažkokios receptų knygelės, dar, žinoma, šis bei tas savo... :) Ir rodau ir pasakoju Jums, kas gi man pavyko.
(Kepu, beje, nebe pirmą kartą).


Reikia:
  • Bulvių (pagal norimą iškepti kiekį)
  • Vandens, druskos joms virti
  • Šviežio kopūsto (panašiai tiek, kiek naudosite bulvių. Na, kad būtų 50/50. Nepakenks jei jo bus ir daugiau :))
  • Vandens, druskos jam virti
  • ~ 5 šaukštų natūralaus jogurto
  • Džiovinto rozmarino
  • Druskos
  • 100 gramų kietojo sūrio
Bulves nuskutame, supjaustome, dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir išverdame.
Kopūstą nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais ir taip pat verdame druskuotame vandenyje (reikia maždaug 10-ies minučių, tad visa tai galima atlikti kol bulvės verda).
Nuo jų abiejų nupilame vandenis.
Į karštas bulves beriame rozmariną ir triname košę, kurią sumaišome su virtais kopūstais. Į visą šią masę dedame natūralų jogurtą, beriame druskos ir gerai išmaišome.
Dedame į kepimo formas/-ą, išlyginame ir šauname į 180 laipsnių karštumo orkaitę 20-iai minučių. Tada kaitrumą padidiname iki 200 laipsnių ir beriame tarkuotą kietąjį sūrį. Kepame dar geras 15 minučių.

Na taip, po to lieka krūva indų, o ir darbo nemažai, BET - tikrai verta, nes tikrai gardu :)
O savo Mylimam, prieš krėsdama į kepimo formą bulvių-kopūstų masę, dar įdėjau ant dugno maltos mėsytės :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius