Šparaginių pupelių troškinys

Labai greitai paruošiamas ir, galima sakyti, ekspromtu sukurtas patiekalas, tačiau tikrai labai skanus!!
O viskas prasidėjo nuo to, kai iš mano tėvų parsivežėme gerą pundą šparagų, ir dar šiek tiek jų radau kameroje ... :)


Jam man reikėjo:
  • 1,5 stiklinių nevirtų makaronų (naudojau kukurūzų)
  • 2 stiklinių vandens
  • 250 ml grietinėlės
  • Nedidelio svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • Kokių 400 - 500 gramai šparaginių pupelių, jau paruoštų virti - gali būti šaldytos ir neatitirpintos (tikiuos su kiekiu labai "neapsišoviau", kadangi maistinių svarstyklių namie neturime :( )
  • Šaukštelio garstyčių
  • Druskos
Į puodą suberiame makaronus, užpilame vandeniu ir pastatome virti.
Į tą laiką smulkiname česnakus, svogūną, iš kameros išsitraukiame šparagus, pasiruošiame grietinėlę, garstyčias.... :)
Makaronus verdame 8-10 minučių - tol, kol vandens liks visai nedaug ir atrodys, kad jei dar šiek tiek nugaruos - makaronai ims svilti prie puodo dugno. Tada pilame grietinėlę, beriame smulkintus česnaką ir svogūną, sumetame šparagus, dedame garstyčias, gardiname druska. Viską gerai išmaišome ir iš naujo užverdame. Vis pamaišydami verdame dar kokias 7 minutes ir galime ragauti.

Tai va, iš esmės užtenka gerų 20 minučių, kad skani vakarienė garuotų ant Jūsų stalo :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius