Taigi man reikėjo:
- ~500 gramų šviežio kopūsto
- Vandens, druskos jam virti
- 1,5 stiklinės pieno
- 200 gramų grietinės
- 4 šaukštų manų kruopų
- 4 šaukštų maltų džiūvėsėlių
- 2 kiaušinių
- Druskos
- Pipirų
- 2 arbatinių šaukštelių maltų saldžiųjų pipirų
Kaičiame vandenį su druska, smulkiname kopūstus, kuriuos, į jau burbuliuojantį vandenį, ir suberiame. Verdame 7-10 minučių.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus suplakame su druska iki standžių putų. Trynius sumaišome su pipirais ir maltomis paprikomis.
Į trynius beriame atvėsintą manų košę (tiesiog puodą su koše įmerkite į indą su šaltu vandeniu ir greitai atauš), grietinę, dedame ataušintą apvirtą kopūstą (aš vėsinau taip: subėriau kopūstą į kiaurapuodį ir perliejau pora kartų šaltu vandeniu, palikau nusivarvėti), džiūvėsėlius - viską gerai išmaišome. Sukrečiame plaktus baltymus, kuriuos atsargiai įmaišome.
Krečiame masę į kepimo formą ir šauname į iki 185 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 45 minutes.
Aušdamas jis tvirtėja, tad čia jau pagal kiekvieno norus ir poreikius.... :)
Skanu su majonezu, pomidorų padažu ir pan. :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.