Pyragas su kopūstais

Parduotuvėje prisiminiau, kad namie dar mėtosi 1/4 kopūsto galvos ir mintyse ėmiau gaminti. Ką ir kaip sudėliojau, ir kas iš to gavosi - skaitykite-žiūrėkite toliau :)


Taigi man reikėjo:
  • ~500 gramų šviežio kopūsto
  • Vandens, druskos jam virti
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 200 gramų grietinės
  • 4 šaukštų manų kruopų
  • 4 šaukštų maltų džiūvėsėlių
  • 2 kiaušinių
  • Druskos
  • Pipirų
  • 2 arbatinių šaukštelių maltų saldžiųjų pipirų
Pirmiausiai užverdame pieną, į kurį suberiame manus (palengva ir vis maišydami, kad nesusidarytų gumulėliai), leidžiame kelias sekundes pakunkuliuoti, nukeliame nuo ugnies, uždengiame ir paliekame brinkti (neilgai, kol susiruošime baltymus, kopūstus ir pan.)
Kaičiame vandenį su druska, smulkiname kopūstus, kuriuos, į jau burbuliuojantį vandenį, ir suberiame. Verdame 7-10 minučių.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus suplakame su druska iki standžių putų. Trynius sumaišome su pipirais ir maltomis paprikomis.
Į trynius beriame atvėsintą manų košę (tiesiog puodą su koše įmerkite į indą su šaltu vandeniu ir greitai atauš), grietinę, dedame ataušintą apvirtą kopūstą (aš vėsinau taip: subėriau kopūstą į kiaurapuodį ir perliejau pora kartų šaltu vandeniu, palikau nusivarvėti), džiūvėsėlius - viską gerai išmaišome. Sukrečiame plaktus baltymus, kuriuos atsargiai įmaišome.
Krečiame masę į kepimo formą ir šauname į iki 185 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 45 minutes.

Aušdamas jis tvirtėja, tad čia jau pagal kiekvieno norus ir poreikius.... :)


Skanu su majonezu, pomidorų padažu ir pan. :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius