Makaronai

....kuriems paruošti reikės daug įvairiausių pomidorų :)
Man, kaip pomidorų mėgėjai - idealu. Vakar suvalgiau didžiausią lėkštę ir norėjau DAAAR :)

Reikia:
  • Makaronų (kiek jau esate pajėgūs suvalgyti:))
  • Druskos, vandens jiems virti
  • Poros šaukštų aliejaus
  • Svogūno
  • 2-3 česnako skiltelių
  • Skardinės savo sultyse konservuotų smulkintų pomidorų
  • Skardinės savo sultyse konservuotų nesmulkintų pomidorų
  • ~150 gramų (šiaip jau pagal skonį, aš juos labai mėgstu tai ėmiau daugiau) saulėje džiovintų pomidorų
  • 250 gramų slyvinių (mažavaisių) pomidorų
  • Šaukšto džiovinto baziliko
  • Druskos
  • Pipirų
Keptuvėje įkaitiname aliejų.
Lupame ir smulkiname svogūną, kurį į tą įkaitusį aliejų suberiame. Kol jis, vis pamaišant, kepa - smulkiname česnako skilteles. Čia svogūnas jau turėtų būti apskrudęs - suberiame prie jo česnaką ir kaitiname tol, kol pasklinda malonus česnako aromatas (na, kaip keptos duonos su česnaku :)). Tuomet suverčiame ten konservuotus SMULKINTUS pomidorus. Iš skardinės išgriebiame nesmulkintus, supjaustoms stmabiais gabalais ir taip pat suverčiame į keptuvę, supilame skystį iš skardinės / stiklainio. Beriame druską, pipirus, baziliką ir paliekame troškintis atviroje keptuvėje ant lėtos ugnies karts nuo karto vis pamaišydami.
Kaičiame vandenį su druska makaronams. Juos išverdame.
Kai makaronai išvirs - padažas taip pat jau bus gatavas.

Dedame makaronus į lėkštę, užpilame pomidorų mase, apibarstome smulkintais džiovintais pomidorais ir išdėliojame nuplautus ir per pusę perpjautus mažuosius pomidoriukus.
Čiumpame šaukštą ir dorojame!! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius