Man, kaip pomidorų mėgėjai - idealu. Vakar suvalgiau didžiausią lėkštę ir norėjau DAAAR :)
- Makaronų (kiek jau esate pajėgūs suvalgyti:))
- Druskos, vandens jiems virti
- Poros šaukštų aliejaus
- Svogūno
- 2-3 česnako skiltelių
- Skardinės savo sultyse konservuotų smulkintų pomidorų
- Skardinės savo sultyse konservuotų nesmulkintų pomidorų
- ~150 gramų (šiaip jau pagal skonį, aš juos labai mėgstu tai ėmiau daugiau) saulėje džiovintų pomidorų
- 250 gramų slyvinių (mažavaisių) pomidorų
- Šaukšto džiovinto baziliko
- Druskos
- Pipirų
Lupame ir smulkiname svogūną, kurį į tą įkaitusį aliejų suberiame. Kol jis, vis pamaišant, kepa - smulkiname česnako skilteles. Čia svogūnas jau turėtų būti apskrudęs - suberiame prie jo česnaką ir kaitiname tol, kol pasklinda malonus česnako aromatas (na, kaip keptos duonos su česnaku :)). Tuomet suverčiame ten konservuotus SMULKINTUS pomidorus. Iš skardinės išgriebiame nesmulkintus, supjaustoms stmabiais gabalais ir taip pat suverčiame į keptuvę, supilame skystį iš skardinės / stiklainio. Beriame druską, pipirus, baziliką ir paliekame troškintis atviroje keptuvėje ant lėtos ugnies karts nuo karto vis pamaišydami.
Kaičiame vandenį su druska makaronams. Juos išverdame.
Kai makaronai išvirs - padažas taip pat jau bus gatavas.
Dedame makaronus į lėkštę, užpilame pomidorų mase, apibarstome smulkintais džiovintais pomidorais ir išdėliojame nuplautus ir per pusę perpjautus mažuosius pomidoriukus.
Čiumpame šaukštą ir dorojame!! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.