Pasiimkite:
- 150-200 gramų varškės sūrio (na to balto, paprasto)
- 50 gramų sviesto
- 4 šaukštus cukraus
- Pusę šaukšto vanilinio cukraus
- 1 kiaušinį
- Kiek daugiau nei pusę stiklinės miltų
- Pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Varškės sūrį laužydami meskite į dubenį, kuriame jį sumaigykite šakute, kol gausis trupiniai.
Ten dėkite kambario temperatūros sviestą, berkite abu cukrus, muškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į varškės masę. Šaukštu maišykite tol, kol pajusite, kad galite minkyti (minkymo pradžioje gali pasirodyti, kad tešla taip ir nesusiminkys, bet nepasiduokit, kaip ir aš, ir gausit vienalytį gumulą :)).
O formuoti čia sausainius geriausia pačiu paprasčiausiu būdu: gnybti po gabalėlį tešlos, rankose susukti rutuliuką, kurį, padėjus ant skardos, delnu lengvai paspausti.
Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje ~15 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.