Varškės sausainiai

Baisiai norėjos kažką saldaus iškepti. Ir mintyse bėgdama "per šaldytuvą" prisiminiau, jog jame yra varškės sūrio... Va tada ir prasidėjo :)


Pasiimkite:
  • 150-200 gramų varškės sūrio (na to balto, paprasto)
  • 50 gramų sviesto
  • 4 šaukštus cukraus
  • Pusę šaukšto vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinį
  • Kiek daugiau nei pusę stiklinės miltų
  • Pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
O viskas labai paprasta ir greita:
Varškės sūrį laužydami meskite į dubenį, kuriame jį sumaigykite šakute, kol gausis trupiniai.
Ten dėkite kambario temperatūros sviestą, berkite abu cukrus, muškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į varškės masę. Šaukštu maišykite tol, kol pajusite, kad galite minkyti (minkymo pradžioje gali pasirodyti, kad tešla taip ir nesusiminkys, bet nepasiduokit, kaip ir aš, ir gausit vienalytį gumulą :)).
O formuoti čia sausainius geriausia pačiu paprasčiausiu būdu: gnybti po gabalėlį tešlos, rankose susukti rutuliuką, kurį, padėjus ant skardos, delnu lengvai paspausti.
Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje ~15 minučių.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius

155,230