Šokoladiniai sausainiai

Šiuos saldžius burbuliukus kepu jau antrą kartą.
O kaip aš juos sugalvojau? Žinokit, net nežinau. Tiesiog pamaniau, kad visai smagu būtų vietoj kakavos dėti daug tikro šokolado, o balti taškeliai juos padaro dar saldesnius ir žaismingesnius :)


Jei gyvenimą sugalvosite pasisaldinti ir Jūs, pasiimkite:
  • Plytą šokolado (100 gramų)
  • 50 gramų sviesto
  • Didelį kiaušinį
  • 3 šaukštus cukraus
  • Šaukštelį vanilinio cukraus
  • Apie stiklinę miltų (gali prireikti ir daugiau)
  • Nubrauktą arbatinį šaukštelį kepimo miltelių
  • Perlinio cukraus

Na o dabar gaminkite:
Garų vonelėje lydykite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Kai gerokai aptirps - sudėkite sviestą, ten jį šaukštu pamaigykite, kad greičiau išsilydytų. Kai sviestas ir šokoladas daug maž susimaišys - nuimkite nuo garų vonelės (nebūtinai turi būti viskas idealiai ištirpę). Maišydami praaušinkite, kad per didelė šiluma kiaušiniui nepakenktų. Ir šiuo metu, ko gero, ištirps visi, dar likę neištirpę, sviesto bei šokolado gabalėliai. Muškite kiaušinį, berkite vanilinį bei paprastą cukrų, gerai viską išsukite.
Berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišykite šaukštu. Jei matote, kad tešla jau minkoma - pasiraitokite rankoves ir pirmyn! :) Jei ne, berkite dar po šaukštą miltų. Tešla neturi būti kieta - ji minkštutė, trapi, bet tikrai minkoma ir prie rankų nelimpanti.
Tuomet prisiberkite perlinio cukraus (aš tam naudojau paprastą pjaustymo lentelę), gnybkite po nedidelį jos gabalėlis, rankose susukite rutuliuką, kurį išvoliokite perliniame cukruje, ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (palikite tarpus, nes sausainiai kiek pasiplės).
Pašaukite į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių (jei norite, kad iškepę ir ataušę būtų minkštesni - užteks ir gerų 10-ies).


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius