Daržovių drebučiai

Pažiūrėjau į šaltieną ir pasakiau sau: "O kodėl kažko panašaus nepamėginus be mėsos?"
Pamėginau.
Pavyko.
Siūlau ir Jums! :)
Ir kad jau pasakiškai skanu su karštomis virtomis bulvėmi, tai et, bala nematė, tegul bus "Karštieji" :)


Ir šiam dalykui mintyse susidėliojau:
  • 4 vidutinio dydžio morkas
  • Pakelį (400 gramų) šaldytų žirnelių
  • Vieną nemažą raudonąją papriką
  • Pora sultinio kubelių
  • Vandens virti (kiekio, deja, pasakyti negaliu - pyliau iš akies :( )
  • Stiklinę šalto virinto vandens
  • 3 šaukštus želatinos

O panaudojau produktus štai taip:
Į virintą vandenį subėriau želatiną ir palikau brinkti.
Užkaičiau vandenį, kartu su sultinio kubeliu.
Morkas skutau, ploviau, pjausčiau plonais griežinėliais/riekelėmis. Sumečiau į verdantį vandenį. Paviriau 10 minučių. Tuomet suverčiau šaldytus žirnelius. Kai vanduo dar kartą užvirė - paviriau pora minučių ir tada sumečiau kubeliais pjaustytą papriką. Dar kelias minutes paviriau. Nukėliau nuo ugnies.
Į atskirą indą pasėmiau šiek tiek karšto skysčio, į kurį sukrėčiau išbrinkusią želatiną. Kai ši ištirpo - visą skystį suverčiau į virtas daržoves, gerai išmaišiau. Pilsčiau į indelius, kuriuose ruošiausi šaldyti. Kai masė ataušo - sudėjau indus į šaldytuvą nakčiai. Kitą dieną galima skanauti pietums ar vakarienei!

Dar siūlyčiau įdėti petražolių, krapų ar kitų šviežių prieskonių. (Aš tam reikalui turėjau petražolių, bet jas pamačiau tik tada, kai viską dailiai supilsčiau) (na kas man su ta atmintimi paskutinėmis dienomis :))
BEJE, tai puiki išeitis, jei, tarkim, rytoj žadate neturėti laiko gaminti. Smulkiai pjaustytos bulvės juk išverda vos per 10 - 15 minučių! :)








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius