Pomidorų pyragas

Ingredientas po ingrediento ir.... Gavosi toks nerealus patiekalas!
Dar dabar negaliu nustot laižyt sau ūsų, kaip koks katinas :)

Tai va, linkiu ir Jums tokio skanėsto ir siūlau susirasti:
  • 80 gramų saulėje džiovintų pomidorų
  • 250 gramų vyšninių pomidorų
  • 3 vidutinio dydžio paprastų pomidorų
  • 200 gramų mocarelos
  • 200 gramų grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 4 šaukštų džiūvėsėlių
  • 1,5 šaukšto džiovinto baziliko
  • Druskos pagal skonį
 O dabar...
Į gilų dubenį sutarkuojame mocarelą, sudedame grietinę, beriame druską, džiūvėsėlius, baziliką, mušame kiaušinius ir sudedame smulkiais kubeliais pjaustytus, prieš tai nusausintus, jei reikia, džiovintus pomidorus. Viską gerai išsukame ir atidedame.
Plauname didžiuosius pomidorus, pjaustome griežinėliais, kuriais dėliojame riebalais išteptą (aš naudojau nuo džiovintų pomidorų likusį aliejų) kepimo formos dugną. Ant jų dedame masę (kadangi ji pakankamai tiršta - dėkite šaukštu, išlyginkite, ir taip kartokite, kol visi pomidorai pasidengs ir masės nebeliks).
Plauname mažuosius pomidorus, juos pjauname pusiau ir smaigstome pyrago viršuje, pomidoro minkštimu į viršų.
Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 45-50 minučių.
Būtų puiku, jei prieš pjaustant, leistumėte jam pastovėti ~10 minučių kambario temperatūroje. Tikrai neatšals, o tik sutvirtės :)

Neprisivalgyti neįmanoma :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius