Jau vien verdant ją namai pasakiškai kvepėjo :)
Jai pasigaminti Jums reikės:
- 3 nedidelių morkų
- Svogūno
- Aliejaus kepti
- Maltos raudonos saldžios paprikos
- Džiovinto rozmarino
- Druskos
- Daržovių sultinio kubelio
- Bent 1 litro vandens (priklausys nuo puodo, kuriame virsite, dydžio)
- 3 nedidelių bulvių
- 200-250 gramų šviežio kopūsto
- 200 gramų šparaginių pupelių (naudojau šaldytas)
- Skardinės (400 gramų) konservuotų pupelių
- Skardinės (400 gramų) konservuotų pomidorų savo sultyse (geriau būtų, jei būtų nesmulkinti)
Nuskutau, nuploviau morkas, nulupau svogūną. Kol keptuvėje kaito aliejus - morkas supjausčiau plonomis riekelėmis, svogūną - stambiais kubeliais. Viską suverčiau į jau įkaitusį aliejų, subėriau (nepagailėdama) raudonąją papriką bei rozmarinus (jų bėriau kiek mažiau nei paprikos). Ir kepinau ant vidutinės ugnies vis pamaišydama, ir tuo pat metu:
- Skutau, ploviau bulves, pjausčiau jas kubeliais;
- Smulkiai pjausčiau kopūstą;
- Pasiruošiau šparagines pupeles;
- Bei konservuotus produktus (nuo pupelių nusunkiau skystį, pomidorus išgriebiau ir supjausčiau nemažais kubeliais)
Va čia kepinami produktai jau turėtų būti gražiai apskrudę :) Visą turinį (kuo kruopščiau) perdėjau į pakankamai gilų puodą (man užteko 2,5 litrų talpos), supyliau ten vandenį, bėriau druską ir mečiau sultinio kubelį ir palaukiau kol užvirs (jei dar nespėjote kažko susmulkinti, ar atsidaryto kokios skardinės - dabar dar turite tam laiko :) Kadangi sumesti visus produktus yra geriau į jau užvirusį vandenį su morkomis ir svogūnais).
Kai sumečiau bulves, kopūstą, abejas pupeles ir pomidorus (įpyliau ir šiek tiek jų skysčio iš skardinės) ir vėl viskas užvirė - viriau ~20 minučių ant vidutinės ugnies.
Išvirusią sriubą nukėliau nuo ugnies ir palikau ~10 - 15 minučių pastovėti, kad viskas "susigulėtų".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.