Valgydama vis mėginau prisiminti "mokyklinius" laikus, kai tokius kirsdavome valgykloje, bet kažkaip tas skonis jau išsitrynė :(
Ir visam šitam reikalui man reikėjo:
- 450 gramų jautienos kumpio be kaulo
- 2 vidutinio dydžio svogūnų
- Druskos
- Pipirų
- 150 gramų grietinės
- Poros šaukštų pomidorų padažo
- Arbatinio šaukštelio garstyčių
- Nubraukto šaukšto miltų
- Aliejaus kepti
- Gali prireikti šaukšto - poros vandens
Mėsą supjaustyti nedidelėmis juostelėmis (kuo plonesnės - tuo gardžiau. Bent man. :)) ir sudėti į keptuvėje įkaitintus riebalus. Ant nemenkos ugnies mėsą apskrudinti, o kol ji, vis pamaišant, skrunda (išgaruoja išsiskyręs skystis ir gerokai apkepa) - smulkiai pjaustome svogūnus.
Į apkepusią jautieną suverčiame svogūnus ir, uždengę dangčiu, troškiname, karts nuo karto sujudindami smarkiai keptuvę, kad skystis, išsiskyręs iš svogūnų, tolygiai pasiskirstytų. Į tarpus pamaišome. Tuo metu grietinę, pomidorų padažą, garstyčias, druską, pipirus ir miltus išmaišome viename inde.
Stebime kaip troškinasi mėsa: jei svogūnai dar neatrodo galutinai išsitroškinę - pilame vandenį ir vėl uždengiame, o jei jie jau tarsi prilipę prie mėsos ir panašu, kad viskas čia jau tvarkoje - pilame grietinės mišinį, išmaišome, kiek pakaitiname ir viskas. Galime tiekti į stalą. :)
Baisiai skanu su marinuotais burokėliais... Mmmm.... Vyrui patiko ir bulvių košė prie viso šito :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.