Befstrogenas

Gardu kaip du medu! :)
Valgydama vis mėginau prisiminti "mokyklinius" laikus, kai tokius kirsdavome valgykloje, bet kažkaip tas skonis jau išsitrynė :(


Ir visam šitam reikalui man reikėjo:
  • 450 gramų jautienos kumpio be kaulo
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų
  • Druskos
  • Pipirų
  • 150 gramų grietinės
  • Poros šaukštų pomidorų padažo
  • Arbatinio šaukštelio garstyčių
  • Nubraukto šaukšto miltų
  • Aliejaus kepti
  • Gali prireikti šaukšto - poros vandens
Jei tokius produktus susiradote jau, štai kaip turėtumėte gaminti:
Mėsą supjaustyti nedidelėmis juostelėmis (kuo plonesnės - tuo gardžiau. Bent man. :)) ir sudėti į keptuvėje įkaitintus riebalus. Ant nemenkos ugnies mėsą apskrudinti, o kol ji, vis pamaišant, skrunda (išgaruoja išsiskyręs skystis ir gerokai apkepa) - smulkiai pjaustome svogūnus.
Į apkepusią jautieną suverčiame svogūnus ir, uždengę dangčiu, troškiname, karts nuo karto sujudindami smarkiai keptuvę, kad skystis, išsiskyręs iš svogūnų, tolygiai pasiskirstytų. Į tarpus pamaišome. Tuo metu grietinę, pomidorų padažą, garstyčias, druską, pipirus ir miltus išmaišome viename inde.
Stebime kaip troškinasi mėsa: jei svogūnai dar neatrodo galutinai išsitroškinę - pilame vandenį ir vėl uždengiame, o jei jie jau tarsi prilipę prie mėsos ir panašu, kad viskas čia jau tvarkoje - pilame grietinės mišinį, išmaišome, kiek pakaitiname ir viskas. Galime tiekti į stalą. :)

Baisiai skanu su marinuotais burokėliais... Mmmm.... Vyrui patiko ir bulvių košė prie viso šito :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius