Įdarytos cukinijos

Tikra puota sūrio mėgėjams.
Skanu tiek karštos, tiek atvėsintos.


Reikia labai daug sūrių ir kelių cukinijų :)
Aš sunaudojau:
  • 2 dideles cukinijas
  • Mocarelos burbulą
  • Apie 200 gramų puskiečio sūrio
  • ~ 150 gramų rūkyto sūrio
  • ~ 120 gramų kietojo sūrio 

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.
Visus sūrius, išskyrus kietąjį, sutarkuojame į vieną didelį indą ir juos sumaišome.
Cukiniją nuplauname, nupjauname galus, išskobiame vidų. Išvalytas cukinijas dedame į tokį indą, kad būtų įmanoma dar uždengti folija. Jas prigrūdame tarkuotų sūrių mišiniu. Dengiame folija ir kišame į orkaitę.




Jei Jums nutiks kaip man ir būsite per daug pasiruošę sūrių bei cukinijos - tiesiog papildomai pagaminkite apkepėlę :) Supjaustykite likusią cukiniją (tame tarpe čia galite sunaudoti ir likusį minkštimą) ir sumaišykite su likusiu sūriu. Dėkite į kepimo formą, kurią taip pat pridenkite folija ir kiškite į orkaitę kartu su įdarytomis cukinijomis. Ir visa likusi gamyba bus lygiai tokia pati... (Tik įdarytosios mums patiko daug labiau :) Atrodo, lyg ir viskas tas pats, bet yra "BET"...)





Sutarkuojame kietąjį sūrį.
Praėjus 20 - iai minučių nuo įkepimo užkeptą cukiniją (ar/ir apkepus) ištraukiame iš orkaitės, nuimame foliją ir užbarstome kietuoju sūriu. Kišame atgal į orkaitę, folija nebedengiame ir kepame dar 15 minučių.

Gardu paskaninti džiovintomis petražolėmis.
Taip pat labai tinka pomidorų padažas.
Atvėsintos ir supjaustytos gabalėliais gali būti puikus užkandis vakarėlio metu ar būti sudedamoji iškylos krepšelio dalis :)



2 komentarai:

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius