Citrininiai sausainiai

Kažkaip beslankiodama po parduotuvę sulipdžiau mintyse receptą. O vėliau ir sausainius :)


Susirandame:
  • 70 - 80 gramų kambario temperatūros sviesto
  • 1 didelį kiaušinį
  • 5 šaukštus cukraus
  • Pusę nedidelės citrinos
  • Kaupiną stiklinę miltų
  • Pusę šaukštelio kepimo miltelių
  • Šaukštą krakmolo
Kaip jau kažkada čia minėjau - mažai tikėtina, kad čia ir dabar turėsite tą kambario temperatūros sviestą, tai tokiu atveju darome taip:
Tiesiog pasmulkiname jį ir 15-ai sekundžių įkišame į mikrobangų krosnelę.
Į jau minkštą sviestą nutarkuojame pusės citrinos žievelę, išspaudžiame sultis, beriame  cukrų ir viską gerai ištriname, išsukame ir išmaišome. Mušame kiaušinį. Vėl viską gerai išmaišome. Beriame miltus, pramaišytus su kepimo milteliais ir krakmolu. Išminkome tešlą (turi gautis minkšta, bet prie rankų nelipti). Na ir formuojame sausainius. Paprasčiausias būdas - susukti rutuliukus, ir sudėjus juos ant kepimo skardos lengvai rankomis paspausti.
Kepame 190 laipsnių karštumo orkaitėje geras 10 minučių. Na, kai matome, kad ima skrusti - jau galime traukti.

Jei norite apšokoladinti sausainius - tiesiog:
Kelias juosteles šokolado išlydykite garų vonelėje (iš jos indo su šokoladu neišimkite viso glaistymo metu) ir puoškite kaip tik išmanote. O tie balti pabarstukai nuotraukoje - tiesiog perlinis cukrus.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius