Paėmiau:
- Indelį (200 gramų) grūdėtos varškės
- Pora kiaušinių
- Kiek daugiau nei pusę stiklinės miltų
- Pusę šaukštelio kepimo miltelių
- Gerą žiupsnį druskos
- Mėgiamų prieskonių (aš naudojau džiovintus: baziliką, petražoles, raudonėlius, raudonąsias saldžiąsias paprikas)
- Aliejaus kepti
Kiaušinių baltymus atskyriau nuo trynių. Į baltymus suverčiau druską ir išplakiau iki standžių putų. Trynius suplakiau su kitais prieskoniais, ten pat suverčiau grūdėtą varškę (skysčio nenupylinėjau). Viską išmaišiau. Subėriau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišiau. Išeina pakankamai tiršta, vos ne minkoma, tešla. Bet suvertus (ką dabar ir padarome) plaktus baltymus - ji vėl tampa gana puikiai šaukštu maišoma ir formuojama (nors blyneliams formuoti geriau turėti pora šaukštų).
Ir kepame įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių.
Tikrai skanūs, sotūs ir labai minkšti bei purūs blynai. Vyras prie jų dar pagamino salotų. Labai tiko!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.