Avižiniai kotletai (avižinių dribsnių kotletai)

Lyg ir paprasta, bet lyg ir kažkas kitokio :)
"Googlinau"... Ką radau, ką savo pridėjau ir štai - gardžiai gavosi :)



Šitam reikalui sunaudojau:
  • 2,5 stiklinės avižinių dribsnių
  • Svogūną
  • 2 kubelius daržovių sultinio
  • Šaukštelį aliejaus
  • 2 stiklines vandens
  • 3 šaukštus miltų
  • 1 nedidelį kiaušinį
  • Aliejaus kepti 

O gaminti reikėtų štai taip:
Šaukštelį aliejaus ir pusę stiklinės vandens užvirti. Ten suberti smulkintą svogūną ir jį ištrušinti (ilgai netrunka). Kai skysčio lieka visai mažai - supilti likusias 1,5 stiklinės vandens, sumesti sultinio kubelius ir per naują viską užvirti. Tuomet suversti avižinius dribsnius, išmaišyti, nuimti nuo ugnies ir 10 minučių palikti pastovėti uždengtame puode. Masę ataušinti (kolkas tam dar tinka balkonas ir pan.:))
Ten mušti kiaušinį, suberti miltus, viską gerai išsukti.
Aliejų įkaitinti keptuvėje, į jį, šaukštu formuojant, dėti avižinę masę. Apkepti iš abiejų pusių (prieš verčiant pirmąjį kartą siūlyčiau ilgiau paskrudinti, kad masė nuo karščio sutvirtėtų).

O valgyti kaip jau kam skaniau - mums buvo gardus pagrindinis patiekalas, valgėme su salotytėmis :)





1 komentaras:

  1. Pasigaminau pagal receptą, plius pridėjau prieskonių - juodųjų pipirų, čili, petražolių ir tikrai buvo labai skanu :).

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius