O šiam kvapniam skanėstui mums reikia:
- 150 gr kieto arba puskiečio fermentinio sūrio
- 130 gr mocarelos sūrio
- Pakelio varškės
- Beveik pilnos stiklinės pieno
- Poros kiaušinių
- 3 skiltelių česnako
- Daug baziliko (naudojau džiovintą)
- Druskos, petražolių (taip pat naudojau džiovintas) pagal skonį
Pirmiausia baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus plakame iki standžių putų (nebūtina šiaip jau:)). Trynius atidedame - juos vėliau paplaksime ir užšlakstysime apkepą (-us).
Varškę gerai pertriname inde šaukštu. Ten smulkiai įtriname/įspaudžiame/įtarkuojame česnaką (aš tryniau dvigubai smulkesne, nei burokinė, tarka), tarkuojame mocarelą bei fermentinį sūrį. Pilame pieną, beriame druską, šviežius ar džiovintus prieskonius, viską gerai išsukame. Įmaišome išplaktus baltymus. Ir, nepatikėsite, bet VISKAS! :) Pilame į kepimo formą, apšlakstome plaktais tryniais ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitiną orkaitę. Jei kepsite tokiose formelėse kaip aš - užteks ir gero pusvalandžio, jei forma didesnė - gali prireikti ir visų 45 minučių. Svarbiausia žiūrėti, kad nepradėtų degti.
Jei norite sočiau - galite iš sluoksniuotos tešlos suformuoti pyragą - tiesiog pakočiotais lakštais išklokite formos dugną, šonus, supilkite apkepo masę kaip įdarą ir viską užklokite kitu lakštu. Arba iš miltų, sviesto ir varškės tešlą pagal skonį galite pasigaminti patys:) Tik tokiu atveju, bent jau aš, pilčiau mažiau pieno, na - formuočiau tvirtesnę masę, nes dabar ant dugno buvo nemažai skysčio, bet mums tas patiko :)
Ir kepant tikrai fantaaaastiškai kvepėjo - česnakiukais ir skrudintu sūriu... Mmmmm....
Beje, valgėme su šviežiomis salotomis - LABAI tiko :)
AtsakytiPanaikintiIšsisaugau receptą, būtinai išmėginsiu :)
AtsakytiPanaikinti