Cepelinai

Kai iš patiekalo lieka tik pavadinimas...:)
Kažkur nusižiūrėjau šį tešlos receptą ir nusprendžiau pamėginti...


Patiekalui sunaudojau:
  • 500 gr pusriebės varškės
  • 2 mažus kiaušinius (pakaktų vieno didelio, manau)
  • 12 šaukštų manų kruopų
  • 4 šaukštų bulvių krakmolo
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Pusę vidutinio svogūno
  • 250 gramų vištienos file

O minėtus produktus naudojau štai taip:

Varškę sutryniau blenderiu (kad neliktų gumulėlių, tą patį puikiai galima padaryti pertrinant ją per sietelį). Sumaišiau su kiaušiniais (-iu), druska. Bėriau manus, krakmolą ir gerai viską išmaišiau. Uždengiau ir palikau pastovėti, kol paruošiu įdarą...
Vištieną išviriau, sumaliau ir sumaišiau su smulkiai pjaustytu svogūnu, druska bei pipirais.
"Cepelinams" formuoti atradau štai tokį patogų būdą (kadangi tešla baisiai jau sunkiai sukalbama buvo):
Padariau blynelį, į jį dėjau įdarą, na, kaip ir darant paprastus cepelinus, tik iki galo visko nesuformavau. Ir tokius neišbaigtus iki galo palikau juos visus. Tada švariai ploviau rankas, jas drėkinau vandeniu ir pabaigiau formuoti šituos virtinius.
Juos atsargiai po vieną dėjau į verdantį, pasūdytą vandenį (kaip ir verdant tradicinius cepelinus, jame taip pat pyliau pusę šaukšto 1/5 puodelio vandens ištirpinto krakmolo... dėl viso pikto - kad gerai sukibtų. Šis krakmolo kiekis ingredientų sąraše viršuje nepaminėtas, nes kaip ir būtinas nėra :) ). Kai iškilo į paviršių - paviriau 10 minučių ir štai, viskas.

Rezultatą matote :)  
Mums laaabai patiko - vienas iš tų patiekalų kai valgai, ir negali sustoti :) Valgėme su natūralaus jogurto padažu :)


3 komentarai:

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius