Paimame
- 150 gramų varškės sūrio
- 200 gramų kieto arba puskiečio fermentinio sūrio
- 2 kiaušinius
- Pusę stiklinės pieno
- Brokolį
- Indelį (maždaug 250 gramų) vyšninių pomidoriukų
- Druskos, prieskonių pagal skonį (naudojau džiovintus bazilikus, petražoles ir česnakų miltelius)
Pirmiausiai brokolį išskirstome žiedynais, kuriuos pora kartų nuplikome verdančiu vandeniu, ir paliekame nusivarvėti ir kiek praaušti.
Varškės sūrį smulkiai sutarkuojame, tarkius pertriname šaukštu. Fermentinį sūrį tarkuojame į tą patį indą jau mums įprasta burokine tarka, pilame pieną. Viską išsukame. Kiaušinius paplakame su druska, prieskoniais, supilame į pieno-sūrio masę, viską gerai išmaišome.
Skardos dugną klojame plikytais brokoliais, šaukštu dedame sūrio masę, ją išlygindami, kad brokoliai "pasislėptų". Ant viršaus paspausdami dėliojame per pusę perpjautus pomidoriukus.
Viskas (juk sakiau, kad paprasta:)).
Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40 - 50 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.