Grybų kotletai

Norėjosi kažko įdomesnio ir kitokio... :)


Ką parduotuvėje pagriebiau, ką radau namuose, bet produktų sąrašėlis susidarė štai toks:
  • Stiklainį konservuotų kelmučių (rašo, kad grybų kiekis ten - 300 gramų)
  • 300 gramų pievagrybių
  • Svogūną
  • Didelį kiaušinį
  • 4 riekes batono
  • Virinto vandens (tiek, kad tas riekeles apsemtų)
  • Miltų (iš akies, tiek, kad tešla pasidarytų tampresnė)
  • Druskos
  • Gabalėlį sviesto
  • Aliejaus
O eiga buvo štai tokia:
Pievagrybius nuploviau, stambiai supjausčiau, suverčiau į keptuvėje išlydytą ir čirškantį sviestą. Uždengiau dangčiu ir troškinau vis pamaišydama. Kai pievagrybiai "apsidorojo" - suverčiau kubeliais pjaustytą svogūną. Vėl troškinau uždengtoje keptuvėje vis pamaišydama. Kai ir šis mišinys jau buvo link pabaigos - suverčiau vandeniu nulietus konservuotus grybus ir atidengtoje keptuvėje kaitinau tol, kol neliko skysčio, vis pamaišydama.
Mišinį ataušinau.
Sutryniau blenderiu.
Dėjau išmirkytas batono riekeles, bėriau druską, mušiau kiaušinį. Maišiau tešlą ir su šaukštu dėjau į įkaitintus riebalus. Ir va taip sugadinau pirmąją kotletų keptuvę :) - tiesiog liko, galima sakyti, košė (mano yda - nepasibandyti "pirmojo" kotletuko, na bet nieko, suvalgėm :)). Greitai akimis perbėgau per lentynas - MILTAI. Bėriau jų, kaip jau sakiau, tol, kol tešla pasidarė tampresnė, tačiau vis dar formuojama šaukštu. Ir tada jau gavosi puikūs kotletai!

Tad dabar ir pridurčiau, kad tų batono riekelių čia gal visai nereikia, tada nereikia ir vandens - visiškai užtenka miltų :) Apsišoviau, bet neprašoviau...... :)

Nepaisant visko, BUVO SKANU! Ypač su šviežių daržovių salotomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius