Virtinukai špinatų padaže

Juos paprastai valgom saldžius, arba bent jau tik su sviestuku ir druskyte, na o šįkart nusprendžiau paimprovizuoti :)


Ieškome:
  • Pakelio šaldytų špinatų
  • Vienos cukinijos
  • Svogūno
  • Poros skiltelių česnako
  • Šaukšto sviesto
  • 250 ml grietinėlės
  • Saujelės bazilikų, petražolių
  • Druskos (ir virtiniams, ir padažui)
  • ~3-4 stiklinių miltų
  • 1 stiklinės virinto vandens
Gaminame:
Aš pirmiausiai susiformavau virtinukus: iš miltų, žiupsnio druskos ir vandens užminkiau tešlą ir susukau mažyčius rutuliukus. Bet čia jau kiekviena šeimininkė turi savo. :)
Nulupau cukiniją, supjausčiau smulkiais gabaliukais ir bėriau į keptuvėje ištirpintą sviestą. Keptuvę uždengiau. Tuo metu pjausčiau svogūną, vis pamaišydama cukinijas. Subėriau jį į jas. Vėl kepinau uždengtoje keptuvėje vis pamaišydama. Tuo pat metu smulkinau česnaką, kurį taip pat subėriau į keptuvę. Kai pradėjo sklisti malonus jo kvapas - subėriau šaldytus špinatus. Keptuvę vėlgi laikiau uždengtą, karts nuo karto pamaišydavau jos turinį. Kai špinatai atsileido ir išgaravo vanduo - supyliau grietinėlę, bėriau druską, prieskonius ir troškinau 10 - 15 min. ant silpnos ugnies vis pamaišydama.
Beje, į tą tarpą, kai kepė cukinija ir kt., užkaičiau vandenį virtiniams, jį pasūdžiau ir ten juos išviriau.
Taip viskas paruošiama maždaug tuo pat metu.
Viskas, einame skanauti!

Beje, padažiukas/garnyriukas tiktų prie daug ko. Pavyko TIKRAI neblogas, manau :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius