Falafeliai

...kepti orkaitėje.
Gardus, sotus ir, turbūt drąsiai galima teigti, - sveikas - patiekalas... :)


Jei šių skanių bandelių norite ir Jūs, Jums reikės:
  • Stiklinės avinžirnių
  • 2 stiklinių šalto vandens
  • 3 šaukštų miltų
  • Pusės šaukštelio kepimo miltelių
  • Svogūno
  • Saujos šviežių petražolių
  • Poros skiltelių česnako
  • Žiupsnio Provanso žolelių mišinio bei druskos
O gaminsite štai taip:
Užmerksite vandenyje avinžirnius (geriausia - iš vakaro). Jei naudosite kitokį jų kiekį, nei aš, tuomet Jums tiesiog reikės vandens du kartus tiek, kiek turite šio augalo.

 

Išbrinkusius avinžirnius sumalsite (aš tai dariau blenderio padedama). Kai iš jų pasidarys košė - sudėsite stambiai pjaustytus: svogūną, česnako skilteles ir pundelį petražolių. Viską sutrinsite į vientisą masę.
Tuomet bersite miltus, kepimo miltelius, druską, ir šiek tiek, tik dėl aromato, Provanso žolelių mišinio. Viską gerai išmaišysite ir rankomis formuosite blynelius/kotletukus, kuriuos dėsite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, ir šausite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui.

Ir viskas. Traukiame iš orkaitės ir ragaujame. 

Su morkų koše - TIKRAS APSIVALGYMAS :)
(Tiesiog išvirkite morkas, jas sutrinkite, paskaninkite druska, mėgiamais prieskoniais, sviestu, pienu, natūraliu jogurtu,...)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius