Špinatų apkepas

Na, čia kaip ir turėjo būti kotletai (todėl, kaip lyg ir pridera apkepui, sūrio čia nepamatysite), tad lyg ir galėčiau tai vadinti nesėkme virtuvėje, bet... kažkaip liežuvis neapsiverčia (ir ranka nekyla) to daryti, nes gavosi tikrai puikus atradimas :)
(tik atsiprašau už nuotraukų kokybę šįkart...)


Reikės:
  • 400 gramų šaldytų špinatų
  • 4 vidutinio dydžio morkų
  • Svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • Gero pundo šviežių petražolių
  • Poros nedidelių kiaušinių
  • 2 šaukštų krakmolo
  • Maždaug poros šaukštų džiūvėsėlių (bėriau nuo akies)
  • Druskytės (pagal skonį, žinoma)
  • Keleto pievagrybių (nebūtina, bet labai paskanina :))
O gaminimas yra labai paprastas...

Morkas nuskutam, išverdam, špinatus irgi atlydom virdami.
Tiek vienus, tiek kitus nusunkiam (špinatus - ypač kruopščiai), suverčiam į dubenį, ten sumetam stambiais gabalais pjaustytą svogūną, česnaką, petražoles ir viską sutrinam smulkintuvu (blenderiu. Jei jo neturėčiau - trinčiau rankine bulvių trintuve, o svogūną, česnaką ir petražoles tiesiog smulkiai supjaustyčiau:)). Beriame druską, krakmolą, džiūvėsius, mušame kiaušinius (masė jau turėtų būti tiek praaušusi, kad kiaušiniai nesusigadintų). Viską gerai išmaišome ir krečiame į kepimo formeles/formą. Pievagrybius aš dėjai kaip įdarą - į masės vidurį...
Šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui.

Manau, kad kitą kartą prie jo gaminsiu pievagrybių padažiuką... Niam...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius