(tik atsiprašau už nuotraukų kokybę šįkart...)
Reikės:
- 400 gramų šaldytų špinatų
- 4 vidutinio dydžio morkų
- Svogūno
- 3 česnako skiltelių
- Gero pundo šviežių petražolių
- Poros nedidelių kiaušinių
- 2 šaukštų krakmolo
- Maždaug poros šaukštų džiūvėsėlių (bėriau nuo akies)
- Druskytės (pagal skonį, žinoma)
- Keleto pievagrybių (nebūtina, bet labai paskanina :))
Morkas nuskutam, išverdam, špinatus irgi atlydom virdami.
Tiek vienus, tiek kitus nusunkiam (špinatus - ypač kruopščiai), suverčiam į dubenį, ten sumetam stambiais gabalais pjaustytą svogūną, česnaką, petražoles ir viską sutrinam smulkintuvu (blenderiu. Jei jo neturėčiau - trinčiau rankine bulvių trintuve, o svogūną, česnaką ir petražoles tiesiog smulkiai supjaustyčiau:)). Beriame druską, krakmolą, džiūvėsius, mušame kiaušinius (masė jau turėtų būti tiek praaušusi, kad kiaušiniai nesusigadintų). Viską gerai išmaišome ir krečiame į kepimo formeles/formą. Pievagrybius aš dėjai kaip įdarą - į masės vidurį...
Šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui.
Manau, kad kitą kartą prie jo gaminsiu pievagrybių padažiuką... Niam...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.