Kakavos blyneliai su aguonomis

"- Blynų?
- Blynų!" ...Pašnekėjom ryte su vyru pakilę iš lovos.
Ir prasideda rausimasis produktų, kad tie blynai būtų kuo skanesni:) Iš štai mūsų pusrytiniais blyneliais dalinuosi su Jumis.


Na ir susiradau:
  • Miltų (bėriau nuo akies, bet, manau, buvo gera stiklinė - pusantros)
  • Šaukštelį kepimo miltelių
  • Pusę šaukšto vanilinio cukraus
  • Cukraus pagal skonį 
  • Maždaug 4 šaukštus kakavos miltelių
  • 2 šaukštus aguonų
  • Šalto virinto vandens (taip pat pyliau nuo akies - kad tešla būtų norimo tirštumo)
  • 2 kiaušinius
  • Aliejaus kepti
O gamyba buvo tikrai paprasta:
Sumaišiau inde visus sausus produktus, pyliau vandenį, mušiau kiaušinius ir viską gerai išsukau, kad neliktų gumulėlių.
Po šaukštą masės pyliau į įkaitintus riebalus ir apkepiau iš abiejų pusių. Štai iš viskas!

Aguonos čia suteikia malonų traškėjimą... Ir barstyčiau blynelius dar cukraus pudra, bet kadangi jos namie nebuvo...:) Nebuvo net cukraus paprasto, tad jį mums pakeitė perlinis cukrus :) Labai patiko  su aviečių uogiene.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius