Vadinasi, Gintarė neturėjo kur
padėti apelsino...:)
Jei ir Jūs turite atliekamą apelsiną, mano nurodytiems skaičiams sunaudosite jo tik pusę.
Taigi...
- 50 gramų sviesto
- 1 didelis kiaušinis
- Mano jau minėta apelsino puselė
- 2 šaukštai cukraus
- Stiklinė miltų
- Pusė šaukštelio kepimo miltelių
Baltymus atskiriame nuo trynio. Į kiekvieną dalį įberiame po šaukštą cukraus. Baltymus plakame iki standžių putų, trynį gerai išsukame su cukrumi, įtarkuojame apelsino žievelę, išspaudžiame sultis. Supilame tirpintą sviestą. Viską gerai išsukame. Beriame miltus, pramaišytus su kepimo milteliais, viską išmaišome. Gaunasi pakankamai tiršta masė. Dabar ir suberiame baltymus, kad ji kiek lengviau maišytųsi, bet liks vis dar pakankamai tąsi. Dviem šaukštais/šaukšteliais krečiame ją į formeles ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių (jei formelės didesnės nei maniškės, gali ir kokių 20 prireikti).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.