Taigi apėjusi kitas parduotuvės lentynas, o grįžusi namuose pertikrinusi likučius, 2 valgytojams, susiradau:
- 2 skardines savo sultyse marinuotų, smulkintų, luptų pomidorų
- 4 nedideles bulves
- Svogūną
- Porą
- 4 skilteles česnako
- Pora šaukštų pomidorų pastos
- Tiek pat - pomidorų padažo
- Džiovinto baziliko (negailėjau tikrai. Kažkaip man kur pomidorai - ten ir baziliko negaila, bet čia jau pagal skonį :))
- Žiupsnelį druskos
- Vandens (priklausys nuo Jūsų naudojamo daržovių kiekio. Man prireikė trijų nemažų puodelių)
- 200 gramų maltos mėsos (vieną porciją pomidorienės viriau be jo, tad jei norite gardinti visą puodą, ką daryti tikrai patariu - taip daug skaniau, naudokite maždaug 400 gramų)
Kaitiname vandenį. Kol jis ims burbuliuoti - pasiruošiame daržoves - supjaustome kaip kam skaniau svogūnus, porus, česnaką ir bulvytes. Suverčiame į verdantį vandenį kartu su konservuotais pomidorais. Užverdame vėl ir sudedame rankomis susuktus rutuliukus iš maltos mėsos (daugiau nieko dėti nereikia - jie ir taip puikiai sulimpa, o skonio ir aromatų prisigeria iš troškinio). Ant silpnos ugnies troškiname 10 - 15 minučių kas kart vis lengvai pamaišydami. Tada sudedame pomidorų pastą, padažą, baziliką, gardiname druskyte, pamaišome. Paverdame dar geras 5 minutes ir Jūsų patiekalas jau paruoštas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.