Pomidorienė

Retai taip būna, kad į parduotuvę eičiau nežinodama, ką gaminti. Slankiojau tarp lentynų ilgai, kol akys užkliuvo už konservuotų pomidorų. Ir štai kas gavosi...


Taigi apėjusi kitas parduotuvės lentynas, o grįžusi namuose pertikrinusi likučius, 2 valgytojams, susiradau:
  • 2 skardines savo sultyse marinuotų, smulkintų, luptų pomidorų
  • 4 nedideles bulves
  • Svogūną
  • Porą
  • 4 skilteles česnako
  • Pora šaukštų pomidorų pastos
  • Tiek pat - pomidorų padažo
  • Džiovinto baziliko (negailėjau tikrai. Kažkaip man kur pomidorai - ten ir baziliko negaila, bet čia jau pagal skonį :))
  • Žiupsnelį druskos
  • Vandens (priklausys nuo Jūsų naudojamo daržovių kiekio. Man prireikė trijų nemažų puodelių)
  • 200 gramų maltos mėsos (vieną porciją pomidorienės viriau be jo, tad jei norite gardinti visą puodą, ką daryti tikrai patariu - taip daug skaniau, naudokite maždaug 400 gramų)
Gaminame...

Kaitiname vandenį. Kol jis ims burbuliuoti - pasiruošiame daržoves - supjaustome kaip kam skaniau svogūnus, porus, česnaką ir bulvytes. Suverčiame į verdantį vandenį kartu su konservuotais pomidorais. Užverdame vėl ir sudedame rankomis susuktus rutuliukus iš maltos mėsos (daugiau nieko dėti nereikia - jie ir taip puikiai sulimpa, o skonio ir aromatų prisigeria iš troškinio). Ant silpnos ugnies troškiname 10 - 15 minučių kas kart vis lengvai pamaišydami. Tada sudedame pomidorų pastą, padažą, baziliką, gardiname druskyte, pamaišome. Paverdame dar geras 5 minutes ir Jūsų patiekalas jau paruoštas!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius