Kakavos plokštainis

Pakilo ūpas kokiam tai saldėsiui sukonstruoti. O ir vyrui bus ką rytoj darban prigriebt ir į kuprinę įsimest, galvoju... Ir gavosi puikus skanėstas, ypač tiems, kas mėgsta kakavą.


Tad puoliau naršyti po šaldytuvą, lentynas visas ir susiradau bei atsimieravau:
  • 3 kiaušinius
  • 4 šaukštus kakavos
  • 5 šaukštus cukraus
  • Pusė šaukšto vanilinio cukraus
  • Kiek daugiau nei pusę stiklinės miltų
  • Pusę šaukštelio kepimo miltelių
  • 7 šaukštus (na, sunaudojau maždaug pusę didelio indelio) grietinės
  • Perlinio cukraus (nebūtinas, manau, priedas jis) 
Pirmiausia, kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų. Į baltymus įbėriau pora šaukštų cukraus ir plakiau iki standžių putų.
Į trynius įbėriau likusius 3 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų ir gerai išsukau. Subėriau kakavą, sudėjau grietinę ir gerai išmaišiau. Supyliau miltus, pramaišytus su kepimo milteliais, vėl išsukau. Gaunasi pakankamai tiršta tešla, ypač kaip pyragui, bet nepamirškim, kad dar yra plakti baltymai - būtent dabar juos suverčiame ir atsargiai maišome, kol masė taps vientisa.
Pilame ją į kepimo formą, ir, jei noras yra, pabarstome kakavinę masę perliniu cukrumi (man tai jis labai puikų skonį priduoda - pyragas gaunasi toks traškutis, niam niam).

Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, ir kepame 40 minučių.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius