Mocarelos blyneliai su krevetėmis, užpilti gaiviu padažu

Užgavėnės! Koks vienas pirmųjų žodžių, skambančių Jūsų galvoje, išgirdus šį žodį? Taip - BLYNAI. Tik ką daryti, kai paprasti miltiniai atsibodo, bulvių lyg ir atsivalgyta? Ogi improvizuoti :)
Mano improvizacija - Jūsų paslaugoms...


Pabūsiu kiek atbula ir receptėlį pradėsiu dėstyti nuo padažo. Taigi jam Jums reikės:
  • Maždaug 200 gramų natūralaus jogurto
  • 1 avokado
  • 1 nedidelio ilgavaisio agurko
  • Mėtų
  • Druskos pagal skonį
Avokadą supjausčiau gabalėliais ir sutryniau blenderiu iki vientisos masės kartu su natūraliu jogurtu. Agurką sutarkavau, dvigubai smulkesne nei burokinė, tarka. Bėriau druskytę. O mėtų parduotuvėje neradau... Jau buvau be nusimenanti, kai sugalvojau kiek pagudrauti, - pagriebiau dėželę mėtų arbatos ir namuose suplėšiusi vieną medžiaginį jos maišelį džiovintus lapelius subėriau į padažą. VALIO - mano lūkesčiai pasiteisino!

"Mes žydeliai Lietuvos, prašom blynų ir kavos!" - va, kad nereikėtų sukti galvos, ką tiems žydeliams pasiūlyti, jei taip prie durų pasakytų - kepam blynus. Jiems susirandam:
  • 200 gramų mocarelos sūrio
  • Pakelį (400 gramų, bet ištirpus ledui beliks 360, jei neklystu) šaldytų lukštentų krevečių
  • 2 kiaušinius
  • 1/4 puodelį virinto šalto vandens
  • Kokius 7 šaukštus miltų
  • 1/3 valgomojo šaukšto aitrios maltos paprikos
  • Druskos
  • Aliejaus kepti
Mocarelą sutarkuojam (nors labiau sakyčiau - sutrinam. Baisiai nemėgstamas mano darbas ją tarkuoti :)), beriam atšildytas krevetes, mušam kiaušinius, druską, papriką, viską išmaišome. Beriame miltus, pilame vandenį, maišome tešlą.
Dedame po šaukštą masės į įkaitintus riebalus, apkepame iš abiejų pusių ir... Viskas! Galima ragauti :) Ar kitus vaišinti :)


2 komentarai:

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius