Namuose suradau:
- 1,2 stiklinės avižinių dribsnių
- 4 šaukštus cukraus
- 2 kiaušinius
- Šaukštelį maltos kavos
- Pora šaukštelių tirpios kavos
- 2 šaukštus paprastų miltų
Darbelius susidėliojau taip:
Įsipyliau pilną stiklinę sausų, nebrinkytų, avižinių dribsnių, didelę dalį jų sumaliau (tam puikiai tiko kapotuvėlis, štai toks - http://www.part.lt/img/16cb3e0bacb66c8f910a05eed7e5d548140.jpeg, bet, žinoma, čia jau kiekviena šeimininkė turi savo:)).
Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų. Po pora šaukštų cukraus įbėriau tiek į vienus, tiek į kitus. Baltymus plakiau iki standžių putų. Į kiaušinius dar įbėriau tirpią ir maltą kavas ir gerai išplakiau. Subėriau avižinius miltus ir nesmulkintus avižinius dribsnius. Kodėl rašiau, kad reikėtų 1,2 st avižinių dribsnių? Nes subėrusi likutį nesmulkintų, pamačiau, kad norėtųsi daugiau rupumo ir dar šiek tiek įbėriau neskaldytų... Taigi tokią kiaušinių - kavos - avižų masę gerai išmaišiau, įbėriau pora šaukštų miltų, vėl išmaišiau. Supyliau plaktus baltymus ir atsargiai juos maišiau, kol masė tapo vientisa.
Masę su šaukštu, šaukštelio padedama (nes pakankamai klampoka ji), dėliojau ant kepimo popieriumi, kurį dar ir aliejumi lengvai patepiau (nors naudoju silikoninį kepimo popierių, bet kai kepinio didžiąją dalį sudaro plakti baltymai, pastebėjau - jis būna linkęs prikepti ir prie tokios rūšies popieriaus), išklotos skardos. Ir pašoviau į maždaug iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę kokioms 15 minučių (na, pasižiūrėjau, kad kraštai jau pakankamai apskrudę...). O jau kvapas buvo kepant...Mmmm...
Tik išjungusi orkaitę iškart lindau į ją ir su mentele pajudinau kiekvieną sausainiuką, kad atšoktų nuo popieriaus - nors ir patepiau aliejumi, vis tiek šiek tiek pritraukė. Ot tie baltymai:)
Tai va, aprašas gal ir ilgas, bet darbas pakankamai greitas ir smagus :)
Ir tikrai žinau - kitą kartą kepsiu iš dvigubo produktų kiekio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.