Susirandame:
- 2 stiklines miltų
- Arbatinį šaukštelį sausų mielių
- Arbatinį šaukštelį cukraus
- 3 šaukštus cukraus
- Pora arbatinių šaukštelių cukraus
- Žiupsnį druskos
- Pusę stiklinės pieno
- Kiaušinį
- 40 gramų sviesto
Gaminame, kildiname ir kepame...
1/3 stiklinės miltų sumaišome su mielėmis, arbatiniu šaukšteliu cukraus, druska. Miltų mišinį sumaišome su visu turimu pienu. Pavyksta skystoka tešla. Puiku! Tokios jos mums ir reikia.
Uždengiame ir dedame pakilti (patariu ~40 laipsnių karštumo orkaitę ir pusvalandį).
Tuo metu galime išsiplakti nuo trynio atskirtą baltymą. Su 3-imis šaukštais cukraus. Trynį atsidedame.
Po mano jau minėto pusvalandžio, į "pradėjusią gyventi" tešlą pilame tirpintą, bet ne karštą!, sviestą, miltus, plaktą baltymą. Viską atsargiai išmaišome ir išminkome tešlą.
Dar kartelį uždengiame ir dedame pakilti. Šįkart siūlyčiau puodo dugną pabarstyti miltais ir tik tada dėti tešlą.
Iš pakilusios tešlos formuojame bandeles (nuotraukoje matote vyniotas bandeles, tačiau Jums tas nėra būtina - aš čia taip sukau įdarą, kuris ištekėjo. Tad Jums siūlau gaminti tiesiog paprastus "cepeliniukus" :)).
Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar kartelį šauname į šiltą orkaitę pakilti. Šįkart pakaks ~20 minučių.
Ištraukiame bandeles, orkaitę "užstatome" įkaisti iki ~180 laipsnių.
Štai čia mums prireiks trynio: išplakame jį, panaudosime jo maždaug pusę.
Į pusę plakto trynio suberiame likusį cukrų (2 arb. š.), gerai išplakame ir šiuo mišiniu aptepame bandelių viršų - rezultate gaunasi traški, saldi plutelė.
Kažkur šiuo metu jau turėtų būti įkaitusi orkaitė. Čia ir šauname paruoštas bandeles. Kepame ~20 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.