Paprasta vakarienė (na, arba pietūs, žinoma) grybų mėgėjams arba
tiesiog užsimaniusiems kažko kito, nei mėsa :)
Reikės:
- 2 indelių (po 20 gramų) džiovintų voveraičių
- 250 - 500 gramų pievagrybių
- 2 skardinių konservuotų luptų pomidorų
- Pakelio šaldytų špinatų
- Nubraukto arbatinio šaukštelio druskos
- Tiek pat - džiovinto smulkinto baziliko.
- Saulėje džiovintų pomidorų (NEBŪTINAI)
Ruošiame džiovintus grybus: 10-15 min pamirkome, tada - ~30 minučių verdame. Kol verda, ruošiame troškinį:
Plauname, pjaustome (didesnius - į 8 dalis, mažesnius - į 4-6
dalis) pievagrybius, kuriuos nuplikome, kad neliktų tos negražios tamsios
spalvos. Į troškintuvą pilame pomidorų sultis iš skardinės (pomidorus kolkas
paliekame ramybėje), kai jos užverda - suverčiame ten pievagrybius ir
troškiname ant nedidelės ugnies uždengę. Kai jų tūris maždaug per pusę sumažėja
- suverčiame susmulkintus konservuotus pomidorus bei šaldytus špinatus. Dar
troškiname tiek, kiek laiko truks, kad voveraitės būtų išvirę. Jas kruopščiai
perplauname, nes kitaip gali likti tai, kas nemaloniai girgžda tarp
dantų :) ir suverčiame į pievagrybius-pomidorus-špinatus. Išmaišome,
užverdame. Patroškiname kelias minutes. Gardiname druska, baziliku. Išmaišome
ir dar truputį patroškiname.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.