Grybų troškinys


Paprasta vakarienė (na, arba pietūs, žinoma) grybų mėgėjams arba tiesiog užsimaniusiems kažko kito, nei mėsa :)


Reikės:
  • 2 indelių (po 20 gramų) džiovintų voveraičių
  • 250 - 500 gramų pievagrybių
  • 2 skardinių konservuotų luptų pomidorų
  • Pakelio šaldytų špinatų
  • Nubraukto arbatinio šaukštelio druskos
  • Tiek pat - džiovinto smulkinto baziliko.
  • Saulėje džiovintų pomidorų (NEBŪTINAI)


Ruošiame džiovintus grybus: 10-15 min pamirkome, tada - ~30 minučių verdame. Kol verda, ruošiame troškinį:
Plauname, pjaustome (didesnius - į 8 dalis, mažesnius - į 4-6 dalis) pievagrybius, kuriuos nuplikome, kad neliktų tos negražios tamsios spalvos. Į troškintuvą pilame pomidorų sultis iš skardinės (pomidorus kolkas paliekame ramybėje), kai jos užverda - suverčiame ten pievagrybius ir troškiname ant nedidelės ugnies uždengę. Kai jų tūris maždaug per pusę sumažėja - suverčiame susmulkintus konservuotus pomidorus bei šaldytus špinatus. Dar troškiname tiek, kiek laiko truks, kad voveraitės būtų išvirę. Jas kruopščiai perplauname, nes kitaip gali likti tai, kas nemaloniai girgžda tarp dantų :)  ir suverčiame į pievagrybius-pomidorus-špinatus. Išmaišome, užverdame. Patroškiname kelias minutes. Gardiname druska, baziliku. Išmaišome ir dar truputį patroškiname.

Gardu su virtomis bulvėmis bei apibarstyti smulkintais džiovintais pomidorais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius