Maltinukams reikės:
- 500 gramų jautienos kumpio be kaulo
- Didesnio svogūno
- 2 riekių batono
- Šalto virinto vandens (na tiek, kad apsemtų batoną)
- Druskos
- Pipirų
- 3-4 šaukštų Maltų džiūvėsėlių
- Aliejaus kepti
- 5 ne itin didelių bulvių
- Vandens, druskos joms virti
- 4 šaukštų natūralaus jogurto
- Arbatinio šaukštelio garstyčių (aš dėjau pora, bet gal kiek perdaug jos jautėsi)
Jei gaminsite viską, tuomet pirmiausiai užkaičiame vandenį bulvėms, jį sūdome. Bulves skutame, plauname, pjaustome ir suverčiame į verdantį vandenį.
Užmerkiame batono riekeles (pluteles aš iš karto nuėmiau).
Tada malame jautieną bei svogūną. Suverčiame viską į didesnį dubenį. Beriame druską, pipirus, dedame gerai nuspaustas išmirkusias batono riekes. Masę labai gerai išminkome. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš maltos jautienos formuojame nedidelius blynelius/kotletukus, kuriuos iš abiejų pusių "pavilgome" maltuose džiūvėsėliuose, ir dedame į keptuvę. Kepiname iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
Ir kažkada "į tarpus" vis nepamirštame patikrinti, ar dar neišvirė bulvės: joms išvirus nupilame vandenį, šaukštu sukapojame į mažesnius gabalus. Dedame natūralų jogurtą, garstyčias ir kokiu nors elektriniu plaktuvu gerai ištriname (žinoma, galima ir rankomis, tik vat gali pasilikti gumulėlių).
Na tai kaip ir viskas :)
Gardu su burokėlių-žirnelių mišraine.
Ir taip, šiems kotletukams tikrai nereikia kiaušinių :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.