Pasaka, o ne skanėstas!! Jau jį įpusėjusi pasijutau soti, bet tiesiog negalėjau nustoti valgiusi, kol ištuštinau visą lėkštę :)))
Tikrai patariu Jums susirasti ir jį pasigaminti:
- 350 gramų konservuotų vyšnių be kauliukų (žinoma, galima gaminti ir su šviežiomis, bet būtų baisiai nepatogu valgyti tokį skanėstą ir spjaudyti kauliukus, o išiminėti juos man pasirodė per daug nuobodu :))
- Pora šaukštų cukraus (jei būčiau gaminusi su šviežiomis uogomis - būčiau dėjusi kokius 4 šaukštus)
- Pora kiaušinių
- Stiklinę pieno
- 3 šaukštus miltų
- Šaukštą vanilinio cukraus
Kepimo formelių (patogiausia ir skaniausia valgyti šį skanėstą iškepus atskirose, "porcijinėse" formelėse) dugnus išdėliojame vyšniomis ir užpilame plakiniu, kurį kątik pagaminome iš kiaušinių, pieno ir t.t.
Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui, kol gražiai iškils (nenusiminkite, kai paskui sukris :)) ir apskrus. Ištraukiame, ataušiname ir SKANAUJAME! :)
Beje, jei kepsite pyrago formoje ir paskui raikysite - ištepkite formą sviestu, prieš dėdami uogas ir pildami pieno mišinį :)
Kaip skanu!!! Niam niam niam! :)
AtsakytiPanaikinti