Įdėja, kai "viskas atsibosta" :))
Ir šiai idėjai įgyvendinti Jums reikėtų:
- Pusės didelio kalafijoro arba 1 nedidelio
- Nedidelio brokolio
- Vandens, druskos jiems virti
- Svogūno
- 2-3 šaukštų džiūvėsėlių
- 1-2 šaukšto miltų
- Didelio kiaušinio
- ~ 80 gramų tarkuoto kietojo sūrio
- Drukos
- 1 česnako trintos skiltelės arba česnako granulių
Vandenį užkaičiame, padruskuojame. Kalafijorą bei brokolį nuplauname, išskirstome žiedynais (nebūtina labai smulkiai) ir sudedame į verdantį vandenį. Apverdame ~7 minutes.
Tuo metu lupame, plauname ir smulkiai pjaustome svogūną. Suberiame į dubenį. Mušame kiaušinį, beriame džiūvėsėlius, miltus, česnaką, druską, sūrį.
Daržovės jau kaip ir išvirusios, taip? :) Kuo kruopščiau ir sausiau nupilame vandenį ir paprasta trintuve (na, kur triname bulvių košę) sutriname daržoves. Kiek praaušiname, kad nepakenktų kiaušiniui ir suverčiame į džiūvėsių-kiaušinio-sūrio ir t.t. masę. Išmaišome, išminkome tešlą.
Rankomis formuojame kotletukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę geram pusvalandžiui.
Viskas :)
Bus minkštoki. Jei norite tvirtesnių - leiskite kelias minutes pastovėti :) Bet mums labai patiko tokie minkštučiai :)
Valgėme su burokėlių-žirnelių-majonezo mišraine. LABAI tiko :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.