Vat gal ir Jums kada atsibos viskas iš eilės, klaidžiosit po internetą ieškodami KAŽKO ir rasite šitai
:)
Keptiems ridikėliams reikės:
- Ridikėlių
- 2 šaukštų aliejaus
- 2 šaukštų sojos padažo
- Petražolių (ar kitų prieskoninių šviežių žolelių, svogūnų laiškų ir pan.)
- O jei be mėsos negalite - paimkite dar ir rūkytos šoninės
- 2 cukinijų
- Druskos
- Vandens
- Šaukšto sviesto
- Kietojo sūrio (mano klaida buvo, jog naudojau puskietį - apkepė ne taip dailiai, kaip norėjosi:))
Pirmiausiai nuploviau ir netaisyklingais gabalėliais (na, kad greičiau būtų) ridikus pjausčiau tiesiai į kepimo formeles. Sojos padažą ir aliejų sumaišiau, mišiniu apšlaksčiau ridikus ir šoviau į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-ai minučių.
Paskrudinau šoninę ir atidėjau.
Užkaičiau vandenį puode ir ėmiausi cukinijų: ploviau, nupjoviau galus ir pjausčiau stambiomis juostelėmis. Kai vanduo užvirė - bėriau druską ir suverčiau ten cukinijas. Paviriau jas ~3 minutes. Vandenį nupyliau. Keptuvėje įkaitinau sviestą, sutarkavau sūrį. Į įkaitintą sviestą sudėjau apvirusias cukinijas, bėriau sūrį ir vis maišydama kepindavau. Ir OJ - laikas grįžti prie ridikėlių (ko gero, tos 15 minučių jau prabėgo).
Dedame skrudintą šoninę, plėšytas prieskonines žoleles ir vėl šauname į orkaitę 10-iai minučių. Į tą laiką vis kepame cukiniją.
Viskas turėtų pasiruošti maždaug tuo pačiu metu:
Traukiame iš orkaitės ridikus (prieš tiekdami į stalą - išmaišome), šalia dedame keptą cukiniją ir ragaujame!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.