Kepti ridikėliai ir sūriu užkeptos cukinijos

O va čia siūlau kiek įdomesnį maisto derinį. Kai pati gaminau - abejojau ar bus jau taip labai skanu, tačiau paragavus nuomonė pasikeitė :)
Vat gal ir Jums kada atsibos viskas iš eilės, klaidžiosit po internetą ieškodami KAŽKO ir rasite šitai
:)


Keptiems ridikėliams reikės:
  • Ridikėlių
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • Petražolių (ar kitų prieskoninių šviežių žolelių, svogūnų laiškų ir pan.)
  • O jei be mėsos negalite - paimkite dar ir rūkytos šoninės
Užkeptoms cukinijoms reikės:
  • 2 cukinijų
  • Druskos
  • Vandens
  • Šaukšto sviesto
  • Kietojo sūrio (mano klaida buvo, jog naudojau puskietį - apkepė ne taip dailiai, kaip norėjosi:))
O gamybos eiga mūsų virtuvėje buvo štai tokia:
Pirmiausiai nuploviau ir netaisyklingais gabalėliais (na, kad greičiau būtų) ridikus pjausčiau tiesiai į kepimo formeles. Sojos padažą ir aliejų sumaišiau, mišiniu apšlaksčiau ridikus ir šoviau į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-ai minučių.
Paskrudinau šoninę ir atidėjau.
Užkaičiau vandenį puode ir ėmiausi cukinijų: ploviau, nupjoviau galus ir pjausčiau stambiomis juostelėmis. Kai vanduo užvirė - bėriau druską ir suverčiau ten cukinijas. Paviriau jas ~3 minutes. Vandenį nupyliau. Keptuvėje įkaitinau sviestą, sutarkavau sūrį. Į įkaitintą sviestą sudėjau apvirusias cukinijas, bėriau sūrį ir vis maišydama kepindavau. Ir OJ - laikas grįžti prie ridikėlių (ko gero, tos 15 minučių jau prabėgo).
Dedame skrudintą šoninę, plėšytas prieskonines žoleles ir vėl šauname į orkaitę 10-iai minučių. Į tą laiką vis kepame cukiniją.
Viskas turėtų pasiruošti maždaug tuo pačiu metu:
Traukiame iš orkaitės ridikus (prieš tiekdami į stalą - išmaišome), šalia dedame keptą cukiniją ir ragaujame!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius