Šitam reikalui "suėjo" (nepykit už kalbos kultūrą :)):
- 75 gramai kepinių margarino
- Kiaušinis
- 4 šaukštai cukraus
- Pusė šaukšto vanilinio cukraus
- 1,5 stiklinės rupių kvietinių miltų (manau, turėtų tikti ir paprasti, tiesiog jau seniai knietėjo išmėginti šį, lyg ir sveikesnį, variantą:))
- 0,5 stiklinės kakavos
- Šaukštelis kepimo miltelių
Kambario temperatūros margariną ištriname su vaniliniu bei paprastu cukrumi, kol viskas taps viena mase. Mušame kiaušinį ir vėl viską triname iki vientisos masės.
Sausus produktus permaišome atskirai (aš tiesiog vieną stiklinę miltų sumaišiau su kepimo milteliais, subėriau į margarino masę, o toliau - po pusę miltų ir kakavos. Kad neapsikrauti bliūdais, dubenėliais ir t.t. :)). Visą tešlą maišome, minkome. Ji iki galo nesusiminko - lieka trupinių - viskas tvarkoje. Kai formuosime sausainius/pyragaičius - žaisime su jais lyg su plastelinu - spausime tvirtai rankomis, plosime ir pan. - kaip jau norėsis. Ir dėsime į skardą, kurią šausime į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepti reikėtų tarp 20 ir 25 minučių.
Pirma mintis atsikandus - MEDUOLIAI, ypač jei dar kokio kardamono būtų, muskato...
BEJE, cukriuko galite įdėti ir daugiau, jei esate smaližiai :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.