Kakaviniai roksai

Na aš vėl leidžiu sau piknaudžiauti pavadinimu - tikrieji roksai juk ne visai tokie :) Bet improvizacija prasidėjo nuo to, jog vyras nelabai kepiniuose mėgsta razinas... O kadangi man jų gali būti - gali nebūti bei didžioji kepinių dalis eis būtent pas jį į pietų dėžutę, tad va taip ir gavosi :)


Šitam reikalui "suėjo" (nepykit už kalbos kultūrą :)):
  • 75 gramai kepinių margarino
  • Kiaušinis
  • 4 šaukštai cukraus
  • Pusė šaukšto vanilinio cukraus
  • 1,5 stiklinės rupių kvietinių miltų (manau, turėtų tikti ir paprasti, tiesiog jau seniai knietėjo išmėginti šį, lyg ir sveikesnį, variantą:))
  • 0,5 stiklinės kakavos
  • Šaukštelis kepimo miltelių

Kambario temperatūros margariną ištriname su vaniliniu bei paprastu cukrumi, kol viskas taps viena mase. Mušame kiaušinį ir vėl viską triname iki vientisos masės.
Sausus produktus permaišome atskirai (aš tiesiog vieną stiklinę miltų sumaišiau su kepimo milteliais, subėriau į margarino masę, o toliau - po pusę miltų ir kakavos. Kad neapsikrauti bliūdais, dubenėliais ir t.t. :)). Visą tešlą maišome, minkome. Ji iki galo nesusiminko - lieka trupinių - viskas tvarkoje. Kai formuosime sausainius/pyragaičius - žaisime su jais lyg su plastelinu - spausime tvirtai rankomis, plosime ir pan. - kaip jau norėsis. Ir dėsime į skardą, kurią šausime į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepti reikėtų tarp 20 ir 25 minučių.




Pirma mintis atsikandus - MEDUOLIAI, ypač jei dar kokio kardamono būtų, muskato...


BEJE, cukriuko galite įdėti ir daugiau, jei esate smaližiai :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius