Sausainiai "Tofukai"

Štai kas gavosi, kai į parduotuvę tingėjosi, o kažko skanaus - norėjosi :)
Jau darbe žingsnis po žingsnio mintyse ėmiau dėlioti sausainiukų receptą. Namie dar radau vieną dalyką, kurio nesitikėjau - riešutų! :)



Grįžau namo ir ėmiau raustis, ieškodama...
  • 90 gramų sviesto
  • Poros kiaušinių
  • 4-5 šaukštų cukraus
  • Poros arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
  • Maždaug 1,5 stiklinės miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 3 šaukštų kakavos
  • Na ir, mano džiaugsmui, 60 gramų riešutų mišinio
Kiaušinius išplakiau su pora šaukštų cukraus.
Kambario temperatūros sviestą (tokį, mažai tikėtina, kad, pavyzdžiui, grįžę namo iškart rasite, tad tiesiog pasmulkinkite ir 15-ai sekundžių įkiškite į mikrobangų krosnelę) sutriname su likusiu cukrumi.
Į sviestą suverčiame beveik visą kiaušinių plakinį (šiek tiek jo atidedame ir iškart, kad nepamirštume vėliau, dar paplakame su vaniliniu cukrumi). Išsukame. Čia beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkome tešlą. Kiek mažesnę jos pusę atskiriame, dedame į kitą indą, ten suverčiame kiaušinių plakinio likučius ir beriame kakavą. Kad neišsiterliotumėte taip kaip aš :) - pirma viską trinkite šaukštu, kol pakankamai normaliai pasiskirstys, tada berkite ant rankos miltų ir minkykite tol, kol kakava kuo tolygiau pasiskirstys.
Į baltąją masę suverskite sumaltus riešutus, juos įminkykite.

O dabar taip:
Baltąją masę kočiojome, kad gautųsi pailgas plonas lakštas. Tada pagal jo ilgį, iš kakavinės masės formuojame dešrą (aš sukau tarp delnų, bet iš tikro drąsiai galima tą kamuoliuką dėti ant riešutinės tešlos ir rankomis kočioti). Viską susukame į tamprų, tvirtą vyniotinį (nebijokite paspausti). Pjaustome griežinėliais/riekutėmis ir dėliojame ant kepimo skardos, palikdami tarpus, nes išsiplės, ir šauname į 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.

Viskas :)
O dabar, Jums leidus, einu ragauti... Turėtų būti skanu, nes namai kvepia pasakiškai :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius