Reikia:
- 3 pakelių varškės (puikiai "sužaidė" liesos ir pusriebės mišinys. Taip pat siūlau pakelius po 180 gramų - ta varškė būna drėgnesnė ir lengviau susitrina)
- 150 gramų fermentinio sūrio
- 3-4 pomidorų (jei naudosite vyšninius - reikės, žinoma, daugiau)
- Česnako galvos
- Šaukšto aliejaus
- Šiek tiek vandens
- Druskos
- Pipirų
- Džiovintų: bazilikų, raudonėlių, rozmarinų, .... (kitų megiamų prieskonių)
Kol česnakas "troškinasi" - į vieną krūvą sutriname visą turimą varškę, tarkuojame sūrį, beriame druską, pipirus, maišome.
Plauname ir pjaustome pomidorus.
Užtrunkame ~15 - 20 min.
Tiek laiko česnakui - pats tas. Išimame, atsargiai išvyniojame ir, saugodami rankas, išlukštename (tereikia pajudinti ir skiltelės pačios išsineria iš lukšto). Dedame skilteles į indą su varške ir šakute triname. Viską dar kartą išmaišome.
Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę pusvalandžiui.
Jei norite tvirto plokštainio - leiskite bent 10 minučių pastovėti ir tik tada raikykite.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.