Spurgos su džemu

Užsiminė vyras, kad į vieną savo ilgųjų maršrutų norėtų vežtis spurgų.
Na ir pradėjau googlinti, taip sakant, ieškoti kažko, kas patrauktų į virtuvę :)
RADAU! Dalinuosi...:)



Reikės:
  • 500 gramų miltų (kiek daugiau nei trijų stiklinių)
  • 1 kiaušinio
  • 5 šaukštų aliejaus (tešlai)
  • 3 šaukštų cukraus
  • 250 ml pieno
  • Pakelio sausų mielių
  • Žiupsnio druskos
  • Uogienės (įdarui)
  • Plakto kiaušinio baltymo (lipinsime spurgų kraštus)
  • Aliejaus virti (kadangi čia jo į gilią keptuvę supyliau visą litrą, tad siūlau tik "tam kartui" nusipirkti kokio nebrangaus ir neteks labai išlaidauti :))

Miltus sumaišome su mielėmis, cukrumi ir druska. Pieną išplakame su aliejumi ir kiaušiniu. Supilame į miltus. Maišome/minkome tešlą, kurią pusvalandžiui uždengiame ir pastatome šiltai (aš - į iki ~45 laipsnių įkaitintą orkaitę). Perminkome. Ir vėl kartojame kildinimo procesą.
Pakilusią tešlą kočiojame, spaudžiame apskritimus (geriausia - stikline).
Imame vieną apskritimą, jo kraštus tepame plaktu baltymu (patogiausiai - arbatiniu šaukšteliu ir tiesiog pirštais), šaukšteliu į vidurį dedame uogienę ir dengiame kitu apskritimu. Kraštus paspaudžiame. Tokią paruoštą spurgą dedame ant kepimo popieriumi išklotos ir miltais gausiai pabarstytos skardos. Stengiamės, kad baltymas nesiliestų prie kepimo popieriaus, kadangi bus labai sunku nuimti ir spurgos "išsidarkys".  Taip sunaudojame visus paplotėlius.
Paruoštas spurgas pakildiname dar 15 minučių ir verdame įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių. Išvirusias dedame ant popierinių rankšluostelių nusivarvėti.

Receptas iš čia:
http://www.gaspadine.lt/patiekalas/mielines_spurgos_su_dzemu.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius